Szíjjártó: Az EBESZ-nek semmilyen lehetősége, jogosítványa nincs, hogy vizsgálódjon egy tiszta választásról!

0

Az EBESZ-nek semmilyen lehetősége, jogosítványa nincs, hogy politikai szempontból vizsgáljon egy választási kampányt. Az EBESZ valamilyen kormánypárti “médiatúlsúlyról” beszélt, holott vasárnap a internetes politikai hírek 90 százaléka arról szólt, hogy Orbán Viktor kormánya megbukott, a Fideszben óriási feszültség van, “óriási bukás lesz” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a TV2 Mokka című kedd reggeli műsorában. Szíjjártó Péter azt is elmondta, hogy egy tiszta és becsületes választási győzelmen nincs mit vizsgálnia sem az EU-nak sem pedig az EBESZ-nek. Ezt azért mondta el, mert a kormány tudomására jutott, hogy a választások csalás történt ezért több ellenzéki pártok elnökei, jogászok és választási szakértők is újraszámoltatnák a szavazás eredményeit, holott nincs mit újraszámolni. A választási eredmények pedig úgy születtek, hogy az ország lakossága az Orbán kormányt ismét felhatalmazta az ország megvédésére és megújulására. Szijjártó Péter kifejtette még, hogy:

“a következő hónapokban óriási küzdelmek várnak Magyarországra. Példaként említette, hogy júniusban Brüsszelben ismét napirendre kerül a kötelező menekültkvóta.”

Már azt is el akarják fogadtatni Magyarországgal, hogy ne tehessen különbséget a saját és más országok polgárai között – fűzte hozzá. Hangsúlyozta, hogy:

“a magyar választópolgárok döntése alapján a kormány fel van vértezve arra, hogy ezekben a csatákban megvédje a magyar emberek biztonságát.”

Szijjártó Péter azt mondta: a nemzetközi viták közül a legfontosabbak továbbra is a migráció kezeléséről szólnak, így a magyar külpolitikában is ez marad az első helyen. Emellett a beruházásokért folytatott versenyben is részt kívánnak venni, ehhez a miniszter értékelése szerint ugyancsak megkettőzött erőt ad a vasárnapi választás eredménye – zárta sorait a külügyi tárcavezető.

olkt.hu/MTI