Szijjártó ezt kikérte magának

David Pressman, Budapestre induló amerikai nagykövet szenátusi meghallgatásán leszögezte, hogy Magyarországon hanyatlik a demokrácia és a jogállamiság.
Szijjártó ezt kikérte magának, szerinte a magyar emberek el tudják dönteni, hogy mi a jó nekik. Ezt bizonyítja, hogy áprilisban újabb kétharmados győzelmet arattak, a magyarok pontosan tudták, hogy mire szavaztak.
Azt üzente tehát a leendő amerikai nagykövetnek, hogy: „Nagy tisztelettel kérjük, hogy ne szóljon be a magyarországi folyamatokba, mert nincs hozzá köze.”
Róbert Zsédely kommentelő véleménye Káncz Csaba oldalán ezzel kapcsolatban:
“Petike! Három dolog miatt van egy tízmilliós országban hárommillió ( már ez is nonszensz) szavazattal kétharmadotok.1. folyamatosan a saját javatokra változtatjátok a választást befolyásoló törvényeket. 2. olyan politikai rendszert működtettek amiben valós politikai ellenállásra,valós politikai alternatíva felmutatására nincs lehetőség. 3. Szinte korlátlan anyagi javak felhasználásával, szinte az összes magyar médiafelületet felhasználva folyamatosan mossátok az emberek agyát, amivel egy párhuzamos valóságot húztatok köréjük. Ennyi a titok Peti, és bár Magyarországon belülről nézve ez nem annyira látszik, kívülről nézve elég látványos.”
Talán nem szükséges külön leírnom, de nagykövet úr és Zsédely úr véleményével értek egyet.