Szijjártó már 1,4 milliárd forint közpénzt herdált el ingatlanmutyira

A jachtminiszter minisztériuma nem verte nagydobra a szlovákiai bevásárlást: két épületet vettek 3-4 millió euróért, azaz 1-1,4 milliárd forintért a magyar adófizetők pénzéből – írta meg az Ez a lényeg portál.

Tompos Márton, a Momentum KorrupcióVadász munkacsoportjának vezetője a szlovák sajtóból értesült a külügy vagyonkezelő alapítványának bevásárlókörútjáról:

Szijjártóék alku és bármiféle itthoni tájékoztatás nélkül, a válság kellős közepén vettek két kassai épületet. Ha nincs a Momentum, erről nem is tudnánk.

Tompos azt írja, a két ingatlan Csáky-Dessewffy palota, illetve a helyben jól ismert Carpano kávézó otthona, egyaránt Kassa óvárosában található. Az új tulajdonosokat Miroslav Špak városi helyettes is bejegyezte, aki szerint jó üzletet kötöttek:

„Könnyebb eladni, ha egy állam a vevő, amelynek szinte korlátlan lehetőségei vannak, és még a piaci érték fölötti vételárat is kifizeti.”

Orbán alatt valóban korlátlanok lettek az állam lehetőségei, ugyanis gátlástalanul szórják a magyarok pénzét, és senki nincs, aki megálljt parancsoljon a fideszeseknek. Miközben nekünk egy egyszerű bevásárlás, vagy akár a tankolás is gondot okoz, ezek palotákat vesznek az adóforintjainkból.

 

A pénzszórást ráadásul el is titkolják.

 

Az ügyletről tudósító lap megkeresett egy ingatlanközvetítőt is, aki szerint a Hlavná utcai házak ára együttesen 3-4 millió euró, azaz 1-1,4 milliárd forint lehetett. Aztán hozzátett, „nem szokványos, hogy az ingatlanokat a konzulátus megvásárolja, titokban tartották, de sok pénzzel rendelkeztek, és különféle épületek érdekelték őket Kassa központjában, nemcsak a Hlavná utcában”

Befigyel még egy harmadik épület is: a Löffler-ház a Kmeťova utcában található, értéke meghaladja az 550 000 eurót, azaz 196 millió forintunkba kerülhet.

Mint Tompos rávilágít, Szijjártóéknak éppen akkor támad kedve palotákat vásárolni, amikor az egészségügyisek fele és a belügyes dolgozók kétharmada éppen a felmondását fontolgatja. Nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogy mi célból kell a külügyes csicskáknak három gigadrága ingatlan Kassán?

Azért nem lepődnénk meg, ha nem sokára létrehoznának egy a Külügyminisztérium határon túli kastélyait és egyéb ingatlanait kezelő magánalapítványt. Így készült a választási bukásra a Fidesz.