Szijjártó Péter nem csak Mongóliába repült három (!) repülővel.

A Budapest-Peking-Taskent-Izrael körútját is két “honvédségi” repülővel tette meg. Május 30.-án a luxus jettel indult ki és 31-én érkezett Kínába, majd repült át Üzbegisztánba. Onnan a jet üresen érkezett haza június 1.-én. A kb 150 személyes (!) Airbus május 31-én indult utána Üzbegisztán felé, majd június 1.-én repült át Izraelbe és május 2.-án repült haza egy Szlovéniai kitérővel.
Luxus Péter facebook oldala egy bizarr útinapló. Ő maga a számol be arról, hogy Kínában négy órát tárgyalt, majd beugrik Taskentbe egy gyors tárgyalásra és indul tovább Izraelbe. Váltott lovak helyett váltott “honvédségi, nemkormány” repülőkön. Gondolom, a posztja elismerést vár, hogy milyen átkozott szorgalmas Péter miniszterünk van.
Nyilvánvaló, hogy azért kellett a miniszter úr ülepe alá egy 150 személyes Airbust utánaküldeni és a luxus jetnek üresen hazarepülni, mert Szijjártó nem szeret idegen ágyban aludni, igyekszik mindig minél gyorsabban hazaérni. A Falcon pilótáinak viszont nyilvánvalóan lejárt volna a munkaideje és az előírások szerint pihenőidőt kellett kapniuk. Emiatt ment ki az Airbus utána, friss személyzettel és több tízmilliós plusz költséggel.
Ha Péternek, a honvédségnek és a kormánynak egy kicsit is számítana az adófizetők pénze, akkor persze töredékéből meg lehetett volna oldani az egészet akkor is, ha a miniszter ennyire siet. Ilyen logisztikai problémák ugyanis mindennaposak a hosszú távokat repülő légitársaságoknál. Nekik van annyi eszük, hogy nem egy új gépet küldenek utánuk, ha várhatóan túllépik a pilóták a megengedett munkaidőt, hanem ELŐRE odautaztatnak egy váltószemélyzetet. A honvédségnek sem kellett volna mást tennie, mint a Falcon váltószemélyzetének venni a neten egy jegyet Taskentig, szállással együtt fél millióból meglett volna az egész a több tízmilliós extra költség helyett.
Szél Bernadett tegnap megtudta, hogy összesen 322 alkalommal repült Péter 2018 óta. Ebbe nincsen benne, amikor rendőrségi helikpterrel megy Szekszárdra ebédelni és gondolom azt nem írták meg, hogy amikor két géppel megy egy útra, azt hogyan számolják. Emlékeztetőül: a két óra autóútra levő Pozsonyba (!) is a luxusjettel ment https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3698099553634194
Az igazán nagy baj azonban nem is mérhetetlen pazarlás az útjai során, hanem az, hogy HOVA REPÜL ÉS MIT CSINÁL OTT. Ő maga mondja el Taskent előtt, hogy két hónappal azelőtt jártak ott Orbánnal együtt. Azt viszont nem írja, hogy Üzbegisztán 2016-ig a világ egyik LEGVÉRESEBB DIKTATÚRÁJA volt. Az elnök halála után az addigi miniszterelnök vette át a hatalmat, azóta állítólag kicsit enyhült a diktatúra…https://444.hu/…/30haldoklik-az-egyik-legmocskosabb…
(a csatolt fotókon a repülők útvonala látszik. az ázsiai országok többségében az ún. ads-b jeladó jelét rögzítő vevők korlátozottan működnek, a jelek szerint Üzbegisztánban egyáltalán nem. A repülőgépcsere ténye viszont a meglevő adatokból és Szijjártó facebook oldalából is egyértelmű)