Szijjártót kiakasztotta az újabb brüsszeli pofon!

0

Egyre nyilvánvalóbb az európai fősodor számára, hogy az Orbán Viktor vezette Magyarország, mint uniós tagország idegen érdekeket képvisel az európai politikai közösségen belül. Várható volt, hogy az öreg kontinens országait tömörítő Európai Unió nem fogja sokáig eltűrni, hogy a globális, világpolitikai irányvonalát meghatározó és tükröző stratégiai döntéseit és kinyilatkoztatásait egy még az európai politikai klubban bent lévő, de már más klubérdekeket szolgáló, gazdaságilag szinte jelentéktelen, politikailag pedig magát a provokáló spion szerepébe lavírozó kelet-európai tagország folyamatosan megfúrja. Európa most egyértelművé tette, hogy Pannónia Provincia nem diktálhat Rómának!

Ezt a joggal való visszaélést elégelte meg az Európai Unió Magyarországgal szemben, ezúttal ugyanis figyelmen kívül hagyta a magyar kormány utolsó pillanatban benyújtott vétóját, és a magyar vétó ellenére is közös álláspontot fogalmazott meg Izrael állammal szemben az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén.

Szijjártó Péter teljesen elfogadhatatlannak minősítette a meglehetősen látványosra sikerült politikai fiaskót. Szijjártó még azt hangsúlyozta, hogy az EU-szerződések és szabályozások szerint egyhangú döntést kell külpolitikai kérdésekben hozni az EU tagállamainak -írta meg az Euronews.

Úgy tűnik, hogy Péterünk ezt sem tudja értelmezni: Európa eddig tűrte el, hogy egy mitugrász Putyin-csicska gáncsolja el 27 európai tagállam egyöntetű akaratát fontos és hangsúlyos ügyekben. Péterke, ébresztő, új idők járnak! Volt vétó, nincs vétó!

 

olkt.hu/euronews.com