Szikora Róbert: A jó Isten keze van abban, hogy egy ilyen ember az ország vezetője, mint Orbán!

Orbán Viktor hat lépéssel előrébb jár, mint a hazai liberálisok és baloldaliak – véli az R-Go frontembere. Nem érdekli, ha az Orbán melletti kiállás miatt kisebb lesz a rajongótábora.
„Római katolikus, vallásos ember vagyok. Magyar és hazaszerető. Meggyőződésem, a jó Isten keze van abban, hogy egy olyan korban élhetek, amikor egy keresztény, katolikus országnak egy ilyen ember a vezetője, mint a miniszterelnök. Számomra Orbán Viktor a világ egyik legnagyobb élő politikusa, és hiába savazzák és próbálják lejáratni, nem lehet kiütni”
– mondja a Mandinernek adott interjúban a zenész.

 

Hozzáteszi azt is, hogy Orbán Viktor hat lépéssel előrébb jár, mint a hazai liberálisok és baloldaliak. Mint mondja, ráadásul Orbánnak, velük ellentétben, van víziója. „Ha ő nincs, ma itt lennének a migránsok. Nem kellenek a migránsok, van nekünk elég gondunk a baloldallal is.”
Szikorát az ismerősei – elmondása szerint – időnként figyelmeztetik, hogy „ne csináld, Robi, ne állj bele a politikába, mert lefelezed a közönségedet”, de őt ez nem érdekli.

 

„66 éves koromra engedtessék már meg, hogy kimondjam, amit gondolok!”

 

– szokta válaszolni.

 

Bár elhangzik egy olyan kérdés, hogy a kormány melletti kiállásai Orbánnak jók vagy neki, erre nem ad választ a zenész. Hogy Orbánnak jó-e, azt mi sem tudjuk, de anyagilag eléggé kifizetődő a zenésznek. Legutóbb, 2019 nyarán például 7 millió forintot kapott Kásler Miklós miniszteri keretéből a jubileumi koncertjére, de Balog Zoltán is tízmillióval támogatta 2013-ban a koncertjét.

 

Bár a Mandiner-interjúban hosszasan értekezik, mennyire üldözték őt és családját a kommunisták, mint az R-Góról szóló könyvből kiderült, 1986-ban még – Gandhi mellett – Kádár Jánost nevezete meg, mint kedvenc politikusát.

 

via. 444