Szili Katalin: A rendszerváltás után „eljutottunk oda, hogy az egész nemzet együtt gondolkodik, együtt dobog a szíve”

0

Magyarország felelősséget visel minden magyarért, éljen bárhol a világban, és ebben nagyon jó partnere a kormánynak a Rákóczi Szövetség – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Sátoraljaújhelyen, a szövetség összmagyar anyanyelvi táborában.

Azt mondta, a rendszerváltás után „eljutottunk oda, hogy az egész nemzet együtt gondolkodik, együtt dobog a szíve”.

Szerinte 2010 óta a kormányzat olyan nemzetpolitikát visz, ami konszenzust hozott az állampolgárság megadásában, a választójogban, az autonómiában, a nemzeti összetartozásban.

Szili Katalin a Rákóczi Szövetség programjára utalva azt mondta: ebben a táborban érzékelhető az egy nemzethez tartozás, és fontos, hogy a fiatalok megőrizzék az „identitásunk alapját”, a magyar nyelvet.

Az identitás hozzásegít ahhoz, hogy a jövőnek is „megőrizzük magyarságunkat, a magyar nemzethez tartozásunkat”, és ehhez a magyar kormány minden segítséget megad mind a Kárpát-medencében, mind a diaszpórában – mondta a miniszterelnöki biztos, aki szerint erős Magyarország áll mindenki mellett.

Forrás: 444.hu/https://444.hu/2019/07/31/szili-katalin-a-rendszervaltas-utan-eljutottunk-oda-hogy-az-egesz-nemzet-egyutt-gondolkodik-egyutt-dobog-a-szive?fbclid=IwAR3AmhKag2GB0vcumiMui7WOzUMhEDpKD7gXUKIH8niGsxoAcsYwglhgPHA