Szinte az összes utas koronavírus fertőzött volt egy Dunai hajón

Legalább 85-en megfertőződtek egy dunai sétahajón, amely Magyarországon is áthaladt az utóbbi napokban. A hajón – amely egy lipcsei utazásszervező cég tulajdonában áll – 139 turista utazott. Közülük – német sajtóértesülések szerint –

MÁR 85 EMBERNÉL KIMUTATTÁK A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉST.

A hajó a terv szerint Romániából, Magyarországon keresztül úszott fel volna a bajorországi Passauba, ahonnan aztán Lipcsébe szállították volna a turistákat.

A SÉTAHAJÓT AZONBAN BÉCSBEN MEGÁLLÍTOTTÁK A FERTŐZÉSEK MIATT.

Az utasok közül két, pozitívra tesztelt embert már Romániában leszállítottak és karanténba helyeztek, a maradék 137 főnek az osztrák fővárosban kellett kiszállnia.

A lipcsei hatóságok csütörtökön értesültek a hajón kialakult járványgócról.

ÉS A MARADÉK 137 UTAST BÉCSBŐL BUSSZAL UTAZTATTÁK LIPCSÉBE.

Összesen négy busszal mentek: kettőn azok utaztak, akiket pozitívra teszteltek; a harmadikon azok, akiket negatívra; a negyediken pedig azok, akiket pozitívra teszteltek, de a közeli hozzátartózójuk tesztje negatív lett és együtt akartak utazni. A buszokon kötelező volt a maszkviselés, a sofőrök pedig be voltak oltva.

A német sajtó szerint a 139 utas közül 22-en lipcsei illetőségűek, a többiekről nem tudni, hogy hova valósiak vagy milyen nemzetiségűek.  Az utasok közül egyelőre még senki sem szorult kórházi kezelésre. Osztrák sajtóértesülések szerint a hajó utasai mellett a legénység tagjai közül is többen koronavírusosak lettek.