Szó szerint 1 évig repkedett a mi pénzünkből ez a csúszómászó pondró! – Hát meddig tűrjük még ezt a [email protected] urizálást???

Több mint egy évet repült Szijjártó Péter a „nem kormánygépekkel” 2018 óta – kezdte bejegyzését Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Facebookon.

A politikus kikérte a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól a nem menetrend szerinti járatokkal tett repülőútjainak listáját. E szerint 2018 májusa óta összesen 384 nap volt, amikor Szijjártó Péter felszállt valamelyik nem menetrend szerint közlekedő járatra.

 

 

 

 

Szél Bernadett szerint ezek a Magyar Honvédség által vásárolt Falcon Dassault és Airbus repülőgépek, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök is rendszeresen használ.

Az összes eddigi »nem kormánygéppel« bonyolított út 171 millió forint volt, de, ismétlem, ezek csak a külügy által viselt költségek

– fogalmazott Szél Bernadett. A politikus most a Magyar Honvédséghez fordul, azt szeretné megtudni, hogy pontosan „mennyibe kerül nekünk a »repülő miniszter« – bár lehet, hogy »nemzetbiztonsági okokból« ez is titkos 30 évig”.