Szó szerint rohad a Kútvölgyi kórház!

0

A múlt héten jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Józsefvárosba és Ferencvárosba költöztetnék a XII. kerületből a Semmelweis Egyetem (SOTE) Kútvölgyi Klinikai Tömbjét, vagyis azt a kórházat, amelynek felújítását 2016-ban 4 és fél milliárd forintból kezdték meg, majd félbehagyták.

Az intézmény kívülről azóta is apokaliptikus állapotokat mutat, ám belül sem sokkal jobb a helyzet.

Egy olvasónk küldött fotókat a kórház egyik emeletéről, ahol súlyos beázás történt nemrég. A képeken látható, hogy a plafon szétázott, az egyik lámpatestből víz csorog, a padlón pedig vödrökbe csöpög a víz.

Forrás: RTL Híradó

A SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbje két és fél éve áll félkészen. Fónagy János az RTL Klubnak korábban azt mondta, hogy egy jogvita miatt szakadt félbe a renoválás. Az államtitkár 2017-ben még azt ígérte, hogy 2018 februárjának végére befejeződik a felújítás, de az épület azóta sincs kész.

Múlt héten viszont már a Magyar Közlönyben az jelent meg, hogy a Kútvölgyi klinikai tömb klinikáit – az oktatás, a kutatás és a betegellátás folyamatos biztosítása mellett – a Semmelweis Egyetem belső és külső klinikai tömbjébe, vagyis a VIII-IX. kerületbe kell áthelyezni.

 

olkt.hu