Szocsiban találkozott ma egymással az orosz és a belarusz diktátor

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn azzal viccelődött, hogy komolyan elbeszélgetne a Nyugattal azokról az állításokról, amelyek szerint ő a hibás az ukrajnai konfliktus és a Nyugat bénító szankciói által gerjesztett gazdasági káoszért – írja az Independent.

Oroszország ukrajnai inváziója már ezreket ölt meg, és 14 millió embert kényszerített lakóhelye elhagyására, miközben a Nyugat szankciós kísérlete Oroszország elszigetelésére és az ukrán fekete-tengeri kikötőkből érkező gabonaszállítmányok moszkvai blokádja miatt az olaj, a földgáz, a gabona, az étolaj és a műtrágya ára az egekbe szökött.

A SZOCSIBAN TARTOTT TELEVÍZIÓS TALÁLKOZÓN PUTYIN AZT MONDTA ALJAKSZANDR LUKASENKO BELORUSZ ELNÖKNEK, HOGY OROSZORSZÁG GAZDASÁGA A NYUGATI SZANKCIÓK ELLENÉRE JÓL MŰKÖDIK.

Lukasenko szerint a szankciók mindkét országnak lendületet adtak ahhoz, hogy az önfejlesztésre összpontosítson, a nyugati elit pedig tévhitben él a gazdasági nehézségeikkel kapcsolatban.

A gazdaságot illetően valóban köszönet illeti a Nyugatot, mivel lökést adtak nekünk a saját fejlődésünkhöz

– mondta Lukasenko Putyinnak, aki erre csak mosolyogva bólintott. Ezt követően ironikusan megismételte az orosz elnök szavait:

Putyin a hibás, Putyin a hibás mindenért.