Szolidaritás: az egész ország csatlakozzon lassító sztrájkkal a pedagógusokhoz

A Magyar Szolidaritás Mozgalom egyetért a tanárok követeléseivel, és feltétel nélkül támogatja azokat. Ezért arra kérik friss közleményükben az ország valamennyi munkavállalójától, hogy október 5-én minden, a munkájával kapcsolatos szabályt a legapróbb részletekig tartson be!

Az elmúlt harminckét évben bebizonyosodott, hogy csak akkor lehet sikeresen harcolni a nagytőkések és a magyar állam kizsákmányolása ellen, ha a munkavállalók összefognak. Ennek értelmében a Szolidaritás arra buzdít minden munkavállalót, buszvezetőt, ápolót, tanárt, állami alkalmazottat, vasúti, kereskedelmi, mezőgazdasági dolgozót, egyszóval mindenkit, hogy október 5 -én a tanárok támogatására csatlakozzon a lassító sztrájkhoz!

  • Ideje, hogy az elszálló árak mellé végre felzárkózzanak a bérek is!
  • Ideje, hogy a magyar munkavállalók rájöjjenek, hogy érdekeiket csak akkor tudják érvényesíteni, ha szolidárisak egymással!
  • Ideje kiállnunk a gyermekeinket oktató, nevelő tanárok mellett, hogy aztán majd az összes többi szakma érdekében is együtt tudjunk mozdulni!
  • Célunk elérni, hogy Magyarországon nettó 1.000 euró legyen a havi minimálbér!
  • Ingyenes és jó minőségű legyen az oktatás!
  • Társadalombiztosítási alapon ingyenes és jó minőségű legyen az egészségügy!
  • A lopakodó egészségügyi privatizációt azonnal le kell állítani!

A Szolidaritás szerint olyan nyugdíjrendszer kialakítása szükséges, hogy nyugdíjba vonulás után a normális megélhetés mellett csak annak kelljen dolgozni, akinek ez a saját óhaja!

Október 5-én, tehát egész nap, mindenki tartson be minden munkahelyi szabályt, hiszen ezáltal érezhetően lelassulhat az élet! Támogassuk a tanárokat, így küzdjünk együtt mindannyiunk jóllétéért, megélhetéséért! A jövőnkért! Zárták a közleményt.