Szörényi Levente keményen beleszállt Bródy Jánosba az ellenzékisége miatt…

Az Illés és a Fonográf korábbi oszlopos tagja a kormánypárti Mandinernek adott interjúban azt mondta, szégyelli, hogy Bródy János is beállt a sorba, amikor felvonulási indulót írt a barikádozó színművészetis hallgatóknak.

„Bródy akcionizmusát, amelyről képtelen még hetvennégy évesen is leszokni, nem tudom védelmembe venni” – mondja Szörényi, sőt, szerinte azzal zenésztársa eddig nem látott mélységekbe „pengette le magát”.

Úgy véli, Bródy a „szabad ország, szabad egyetem” jegyében tüntető hallgatóknak írt csasztuskájával „szégyent hozott magára és közös életművük jó részére, beleértve az István, a királyt”.

Egyébként az SZFE-s diákokról is megvan a véleménye, Szörényi szerint, a hallgatókat irritáló gőg fűti, mert mint fogalmaz, „Ha nem az ő kezükben van az uralom, akkor mindenre képesnek kell lenni.” Szerinte az egyetem „nemhogy színésznagyságokat, de közepes tehetségeket sem ont magából”.

Az amerikai elnökválasztással kapcsolatban sem fogalmazott meg a kormánnyal ellentétes nézőpontot, Szörényi szerint „Trumpot (Kennedy-vel ellentétben) már le sem kellett lőni, elég volt választástechnikai trükköket bevetni ellene”.

Azt is mondta, hogy a kelet-európai bolsevizmus áttette a székhelyét nyugatra, és Amerikában már győzni látszik, míg itthon az Orbánt mindenáron eltakarítani kívánók SZDSZ-módra kiáltoznak nyugati „segítségért”.