Szórják a százmilliárdokat a Fidesz közeli egyházaknak miközben az egészségügy aprópénzt kap

Úgy látszik, a Fidesz inkább a magyarok túlvilági életére költ szívesen, minthogy megtartson minket ezen a világon.

Az mfor.hu  összeállításából kiderül, hogy a Vámpírkormány a járvány kezdete óta kétszer annyi pénzt csoportosított át az egyházak javára, mint amennyit a velünk együtt haldokló egészségügy kapott.

 

Orbánék eddig 103,2 milliárd forintot adtak az egyházaknak, míg az egészségügy mindössze ennek kevesebb, mint felét, 50 milliárdot kapott.

 

Ez a temérdek pénz csak pluszforrás, tehát az egyházaknak amúgy is juttatott állami támogatáson felüli pénz. És ezt mind már a koronavírus-járvány és a válság idején kapták meg.

Az egyházaknak adott 103 000 000 000 forint az eredetileg válságkezelésre szánt Gazdaságvédelmi Alapból, a rendkívüli kormányzati tartalékokból és a Központi Maradványelszámolási Alapból származik. Tehát a járvány kárainak enyhítésére és rendkívüli kiadásokra is lehetett volna költeni.

Úgy látszik Orbánt és Semjént nem érdekli, ha valaki éhen hal, mert a járvány miatt megszűnt az állása, netán meghal a kórházban, mert nincs elég orvos és ápoló, aki ellássa. Ők inkább a magyar emberek túlvilági életére koncentrálnak. De azért a pénzünket elfogadják addig is.

FŐLEG ÉPÍTKEZÉSEKRE KÖLTHETNEK.

Az mfor.hu kutatásaiból kiderül, hogy leginkább az egyházi épített örökség védelme a cél, amin belül “az egyéb felhalmozási célú kiadások” a leggyakoribbak. Ez azért több, mint gyanús. Persze fontos a történelmi jelentőségű templomépületek karbantartása, de nagyon nem mindegy, hogy ki és mennyiért csinálja.

Azt, hogy az egyházak milyen beruházásokra költhetik a pénzünket, nem kötik az orrunkra, de nem lenne meglepő, ha a templomokat is a Fidesz haveri köre újítaná fel.

Miközben nekünk csak az ima marad, ha orvoshoz megyünk, netalán kórházba kerülünk, addig Orbán és drogos, tolvaj, orgiázó emberei a mi 100 milliárdunkon váltanák meg a lelküket?