SZÖRNYETEG

Elfogytak a szavaink Orbán jellemzésére. Volt már sok, és mind igaz is: rabló, gazember, geci, tömeggyilkos, diktátor, elmebeteg, ésatöbbi. Lehet, hogy ezek közül bármelyik elsőre túlzónak tűnt, ám ez az embernek aligha nevezhető valamicsoda gondoskodott róla, hogy igazságtartalmuk bebizonyosodjon.
És most gondolkodnom kellett, pedig van némi szókincsem. Mit lehet még mondani azok után, hogy napi százas nagyságrendben hullanak a honfitársaink, és ez az embernek nem nevezhető valamicsoda a focimániája miatt teltházas stadionokra vállal kötelezettséget?
Mindig van lejjebb, már az ilyesfajta egyedien ocsmány létformáknál, mint a felcsúti. De mostanra olyan mélységbe jutott, ahová a diktátorok közül is kevesen. Ez már nem Putyin, vagy Erdogan szintje. Ők a politikai ellenfeleiket irtják. De ez a nyakunkba szakadt embernek nem nevezhető valamicsoda, ez válogatás nélkül mindenkit.
A sajátjait is. Sőt, mivel ezekre a focimeccsekre nagyrészt pont azok fognak kimenni, őket méginkább. Érthetetlen. Felfoghatatlan. És épp ezért semmiféle korábban használt, és a valóság mércéjén igaznak bizonyult szavunk nem elégséges ennek az embernek nem nevezhető valamicsodának a leírására. Ez egy szörnyeteg. És ezzel a szókincsem kimerült. Ideje lesz takarítani.
KÖZTÁRSASÁG!
Tuareg
Kérem, terjesszétek 🙂