Szóval ötpercenként reklám, és kit látok? ROGÁN CILIKÉT!

0

Este véletlenül ott ragadtam “azon” a csatornán. Valóban az. Csatorna. Tele mindenféle undorító illiberális végtermékkel. Azon a csatornán, amit Józsibá, a szomszéd, csak csigatévének nevez, és amiről ma már tudjuk, hogy a boldogemlékezetű Vajna András György parókakészítőnek köze nem volt az egészhez.

Hogy 2016-ban, fű alatt – hogy máshogy? – egy cinkotai, hatvanas éveiben járó üzletasszony(?) háziasszony(?) vette(?) szerezte(?) kapta(?) meg.

Rohaggyak meg, ha nem tudtam, hogy ez lesz. Rohaggyak meg!
De komolyan! Mondjuk én Kósa mamára tippeltem, hogy ő lett az, akire rámutatott a K. vezető duci kis ujja, mikor kisorsolták NER-éknél ki lesz a következő csigatévé-stróman. De, nem! Kati néninek maradtak a disznók. Van abból elég!
Na, mindegy!

Jó film volt különben, a végén szipogtam is egy kicsit. Ez van. Mint állat, olyan szentimentális vagyok újabban.

Persze ráfogtam a hideg estére, mert Mordorföldön a nők…húbazmeg! Majdnem elrontottam. Majdnem. Asszonyok! Jegyezzem már meg! …asszonyok dolga a picsogás, a kemény férfiak nem könnyeznek. Sallereket adnak és kapnak. Inkább kapnak.
Még az sem nagyon zavart – de nagyon zavart – hogy másodpercenként origo-reklámok villantak fel, gondolom azért, hátha valaki véletlenül olvasná is a másik szennykibocsátót.

Szóval ötpercente reklám, és kit látok?
ROGÁN CILIKÉT! Értik? Nagys’ Rogánné feszít, mit feszít, homorít a képernyőn. Mellbedobással, talpig cicanadrágban! Ne kérdezzék! A lófütty tudja, mit reklámoz. Ez nem derült ki, talán soha nem is fog.

Ismerik Nagys’ Rogánné Cilikét, nem? Ahogy mondani szokás, a rút kisliba, aki mára kikupálódott. Jó nagy liba lett. Nem tudom, mennyit dolgozhattak rajta, de látszik, hogy minőségi, a drágább (mű)anyag.

Miközben pézsét kerestem – nagyon jó film volt. Nagyon! – azon gondolkoztam, hogy milyen jó is, hogy a K. Vezető nagyon szeretnivaló K. családját darabra ismerjük.
Nem is csoda, minden nagy buliban ott vannak. Rendszeresen látjuk őket már a (csiga)tévében, óriásplakátokon, újságokban. Pont, mint Türkmenisztánban, Üzbegisztánban, meg még, vagy tucatnyi őrültekföldjén, a világvége eldugott zugaiban.

A K. Vezető családja, azok barátai, akik mind milliárdosok, és mind médiasztárok. Ők a mi party- és reklámarcaink. Mi őket nyertük.
Ráhelke, a Nemzethy-divat nagyasszonya, turizmus-guru, legbefolyásosabb magyar nő – nem nő! Nem! Itt asszonyok vannak. Asszonyok! Mikor tanulom már meg? – asszony.
Istvánka, a „lőn világosság” kormányprogram vezetője. Mindenes-milliárdos, Nemzethy-vő.
K. Papa. Aki ugyan ráérő szabadidejében rendszeresen püfölte – esős időben lehet sokat fájt a könyöke nemtom, állítólag időnként ezért rugdosta is – a K. Vezetőt, de nagy mákja van, mert nem kényszermunkát a kőbányában, hanem az egész kőbányát kapta meg. Hiába, na! Közismerten nagy szíve van a K. vezetőnek! Meg a család éve van nála. Már vagy harminc éve.
K. Vezető mögött baktató-poroszkáló, kiegyensúlyozott, boldog, mindig jókedvű (vicc volt! Haha! Tréfa!) Anikó asszony, milliárdos földtulajdonos, akit most celebségben letaszított a trónról Ráhelke. Taknyos zsebkendőket el lehet rakni. Családban maradt, ráadásul az ezüstérem is szépen csillog.
Helikopter, és óriásplakát-imádatáról elhíresült Rogán család, benne Cilike a celeb. Prosztó népnek: nagys’ Rogán Cecília úrasszony.
Minden celebek nagyasszonya, özv.Vajnáné, született P. Timike, aki barinő Cilikével, aki barinője Sarka K.-nak, aki viszont a K. Vezető egyik K. oligarchájának a barinője.

Érdekes! Valahogy pont, mint Észak-Korea alsón, meg az összes nyomorult, ócska, szánalmas, nevetséges diktatúrácskában, ahol az ügyeletes hibbant teljes családja, a papa, a rokonok, barátok, szeretők, azok szeretői, mind-mind nagyon gazdag, és naná, hogy a hadügy, külügy, pénzügy, bármilyenügy, nagyon hozzáértő vezetői.

A náluk is hülyébbek, meg mind tévésztárok.

Pfűű! Azért látszik, hogy kicsi és szegény ország vagyunk! Nekünk ezekből is az alja, a zacc jutott.

Írta: Varga Zoltán/facebook