Szuri helyett gyógyszer: Jön a koronavírus elleni tabletta

Izraaelben hamarosan megkezdik az a Oramed Pharmaceuticals által kifejlesztett, szájon át adható koronavírus elleni kapszula embereken való klinikai tesztelését – írja a The Jerusalem Post.

Nadav Kidron, a cég vezérigazgatója a lapnak azt mondta, hogy reményeik szerint Izraelben

HETEKEN BELÜL JÓVÁHAGYHATJÁK AZ ORAVAX NEVŰ KORONAVÍRUS-GYÓGYSZER FELHASZNÁLÁSÁT.

 

Közlése szerint a általuk kifejlesztett vakcina a koronavírus háromfajta tüskefehérjéjét is próbálja semlegesíteni, ellentétben például a Pfizer és a Moderna oltóanyagival, amely csak egy tüskefehérjére fókuszál.

ÍGY A VAKCINA NAGYOBB VÉDELMET, „HÁROMSZOROS VÉDVONALAT” BIZTOSÍTHAT A VARIÁNSOK ELLEN.

 

A vezérigazgató azt is hozzátette, hogy a szájon át történő adagolás egyben nagyobb biztonságot és hatékonyságot, valamint kevesebb mellékhatást eredményezhet majd a jövőben. Előnye továbbá az is, hogy a kapszulákat szobahőmérsékleten is lehet majd tárolni – szemben az oltóanyagokkal, amelyeket rendszerint mélyhűtésben kell elraktározni –, valamint a beadásához nincs szükség oltópontokra és egészségügyi személyzetre

Amennyiben a vizsgálatok sikeresen zárulnak, Izrael mellett a kapszulát azokban az országokban is kérni fogják a szájon át adható vakcina vészhelyzeti engedélyezését, amelyeket még mindig súlyosan érint a járvány és amelyekbe még csak kevés oltóanyag érkezett. Így például Dél-Amerika országaiba is eljuthat majd a kapszula  – mondta Nadav Kidron.