TANMESE AZ ELLENZÉKI KUDARCRÓL

A Gázszerelő felesége minimum 20 MILLIÓ FORINTOS ÓRÁBAN ebédelt a lovagjával, de az óra akár ennek duplájába is kerülhet. Ugyan tegnap a parlamentben már nem ez volt a kezén, de az ottani jelenléte sokkal felháborítóbb a felfoghatatlan árú óránál is – olvasható Hadházy Ákos facebook oldalán.
Néha megkapom azt a kritikát, hogy “én hergelem a népet”. Azt hiszem, ez nem jogos: ők hergelnek bennünket. Megüzenik, hogy ők ezt is megtehetik. Röhögnek rajtunk, mert tudják, hogy a propagandával képesek arra, hogy sokmillió ember figyelmét eltereljék arról az arcátlanságról, ami az egyszerű gondolatú gázossal történt. Mélyen felháborít, amikor magukat ellenzékinek mondó emberek azt mondják, hogy ez nem érdekel senkit. Aki így gondolja, az mélyen lenézi a honfitársait. Az, hogy az ellenzék nem tudott az ilyen és ehhez hasonló órák ellenére sem győzni, két dolog következménye. Egyrészt sok millió ember figyelmét tereli el a primitív propaganda (“jó, lopunk, de megvédünk titeket”), másrészt sokan nem hitték el, hogy az ellenzék hatalomra jutásakor máshogy mennek majd a dolgok. Mert arról nem beszélni kell, hanem megmutatni, mint Andi az óráját.
Via Hadházy Ákos facebook oldala
De akkor nézzük, hogy is mondja ezt a mese:
“A szamár azt mondta a tigrisnek:
– A fű kék.
A tigris válaszolt:
– Nem, a fű zöld.
A vita elmérgesedett, és mindketten úgy döntöttek, hogy döntőbíróság elé viszik a dolgot, ezért az oroszlán, a dzsungel királya elé járultak.
A szamár már azelőtt kiabálni kezdett, hogy elérte volna az erdei tisztást, ahol az oroszlán ült a trónján:
– Őfelsége! Igaz, hogy a fű kék?
Az oroszlán válaszolt:
– Igaz, a fű kék.
A szamár sietett és tovább ment:
– A tigris nem ért egyet velem, ellentmond és bosszant, kérlek, büntesd meg.
A király ekkor kijelentette:
– A tigris 5 év hallgatással lesz büntetve.
A szamár vidáman ugrott, és elégedetten, ismételgetve folytatta útját:
– A fű kék …
A tigris elfogadta a büntetését, de előtte megkérdezte az oroszlánt:
– Felség, miért büntettél meg engem, elvégre a fű zöld.
Az oroszlán válaszolt:
– Valójában a fű zöld.
A tigris megkérdezte:
– Akkor miért büntetsz engem?
Az oroszlán válaszolt:
– Ennek semmi köze ahhoz a kérdéshez, hogy a fű kék vagy zöld. “
De próbáljuk a mesét a valóságba áthelyezni – ebben egy kommentelő segített:
A büntetés azért van, mert nem lehet elvesztegetni az időt arra, hogy egy szamárral vitatkozzon, aki ráadásul még idejön és ezzel a kérdéssel engem zaklat.
A legrosszabb időpocsékolás a bolonddal és fanatikussal vitatkozni, akit nem érdekel az igazság vagy a valóság, csak a hite és az illúziói győzelme. Soha ne vesztegessük az időt olyan érvekre, amelyeknek nincs értelme. Vannak emberek, akiknek bármennyi bizonyítékot mutatunk is be, nem képesek megérteni, másokat pedig elvakít az ego, a gyűlölet és a harag, és csak azt akarják, hogy igazuk legyen, még akkor is, ha nincs igazuk.”
AMIKOR A TUDATLANSÁG ORDÍT, AZ INTELLIGENCIA HALLGAT.