Tarlós szerint óriási tragédia lenne a kormányváltás

Tarlós István szerint a fővárosban nem történt különösebben említésre méltó az előző másfél évben.

 

Hozzáfűzte:

 

„Az ellenzéki sajtó persze talál erre mentséget bőven. Azt mondják a meg nem valósított tervekről, hogy vagy a pandémia tehet róla, vagy én nem csináltam meg, esetleg Orbán Viktor nem adott elég pénzt. Ez a helyzet jelentős leegyszerűsítése.”

A volt főpolgármester a Mandinernek adott interjújában Karácsony Gergely esetleges miniszterelnök-jelöltségéről úgy fogalmazott:

 

„úgy látszik, ha kellő médiatámogatást kap, ebben az országban bárkiből bármi lehet, függetlenül a teljesítményétől. Ez viszonylag szomorú, ám a világ civilizáltnak mondott felében kezd szokásossá válni.”

Tarlós István a

 

„minket követő generáció érdekében” reméli, nem lesz kormányváltás, mert annak az „tragédia lenne”.

 

Szerinte nincs még zsebben a választás. A Fidesszel nem ért egyet mindenben, de a sorskérdésekben igen. Ilyen a migráció, a nemzetállamiság vagy az európai keresztény kultúra, a családmodell és a családpolitika védelme. A volt főpolgármester úgy látja: egy esetleges indulati, protestszavazás beláthatatlan veszélyeket tartogatna az országra nézve.

Tarlós úgy véli:

 

egy új európai embertípus kialakításán fáradoznak egyesek, egyelőre leginkább Nyugat-Európában.

 

Ez az átalakulás, szerinte, “butít és nyomorba dönt”, mert egyenesen a hagyományos értékek és a keresztény attitűd megszüntetésére irányul.

 

Úgy látja:

 

egy ateista, individualista, agresszív törekvésről van szó.