Tarlós szócsöve és Habony jobbkezének a felesége is kormányszóvivő lett!

0

Úgy „értesült” a Magyar Nemzet, hogy január 1-től kormányszóvivő lesz Tarlós István egykori helyettese.

A kormány napilapja felidézi, hogy a 32 éves, jogász végzettségű Szalay-Bobrovniczky még leánykori nevén, Szentkirályi Alexandraként a Fidelitasban kezdett politizálni, 2007-2010 között a szervezet budavári csoportelnöke, majd 2010-2014 között képviselő volt a Fővárosi Önkormányzat FIDESZ-KDNP frakciójában.

2014-ben lett főpolgármester-helyettes, a főváros kultúrával, oktatással, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatait látta el.

Nyáron az akkor még csak jelölt Karácsony Gergely a lemondását követelte, miután kiderült, hogy a férje, Szalay-Bobrovniczky Kristóf – korábban a Századvég egyik vezetője, Habony Árpád jobbkeze, újabban nagykövet Londonban – egyik cége, a Magyar Vagon Zrt. két közös vállalatot is alapított a Transzmashholding orosz metrógyár svájci leányvállalatával.

Karácsony szerint ezzel bebizonyosodott, amit eddig sejtettek, hogy üzleti összefonódás van orosz cégek és a magyar kormányzat, illetve a főváros között, a hír pedig magyarázatot ad arra, hogy a kormány miért ragaszkodott a rosszabb és drágább ajánlatot adó orosz beszállítóhoz, valamint arra is, hogy az összes felmerülő műszaki probléma után a főváros miért nem érvényesítette a jogos igényeit.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra kinevezése után az eddigi kormányszóvivőt, Hollik Istvánt előléptetik:

“a Fidesz kommunikációs igazgatója lesz.”

Hollik a poszton az európai parlamenti mandátumot nyerő Hidvéghi Balázst követi.

(MNO via Index)