Te is kaptál ilyen emailt magadtól? (Zsarolólevél)

Emailen érkezett: Érdekes…a feladó ugyanaz mint a címzett, vagyis én. Ha jelentem, így magamat jelenthetem.

“Alkuajánlat

Szia!
Észrevetted, hogy küldtem neked egy e-mailt a te fiókodból?
Igen, ez azt jelenti, hogy teljes hozzáférésem van a készülékedhez.

Az elmúlt pár hónapban folyamatosan figyeltelek.
Még mindig azon töprengsz, hogy ez hogyan lehetséges? Nos, a gépedet megfertőzte egy féregprogram, ami egy általad megtekintett felnőtt weboldalról származik. Lehet, hogy nem egészen érted, hogy mi is ez, de mindjárt elmagyarázom.

Ennek a trójai vírusnak a segítségével, teljes hozzáférést szereztem a számítógéped és egyéb eszközeid felett.
Lényegében ez az jelenti, hogy bármikor láthatom, hogy mit csinálsz a képernyődön a kamerád és a mikrofonod bekapcsolásával, anélkül, hogy neked erről sejtésed is lenne.
Emellett, hozzáférésem van még az elérhetőségeidhez és ismerőseid teljes listájához.

Joggal kérdezheted, hogy mindez hogyan lehetséges, hiszen van antivírus program a gépeden, miért nem kaptál erről semmiféle figyelmeztetést.
Nos, a válasz egyszerű: az én féregprogramom olyan meghajtókat használ, ahol néhány óránként állandóan újrafrissíti magát, így felfedezhetetlen marad, és ezért nem jelez az antivírusod.

Van rólad egy videófelvételem, ahogy éppen kényezteted magad a képernyő bal felén, a jobb felén pedig a videó látható, amire maszturbáltál.
És a legrosszabb még csak most következik: egyetlen kattintással meg tudom osztani ezt a videót az összes közösségi felületeden, valamint el tudom küldeni az összes ismerősödnek e-mailben és messengeren.

Hogy ez ne történjen meg, mindössze annyit kell tenned, hogy átutalsz nekem bitcoint 1450 USD értékben a Bitcoin címemre.
(Ha esetleg gőzöd se lenne arról, hogyan kell bitcoint küldeni, csak keress rá egy böngészőben a “bitcoin vásárlás” kifejezésre).

A bitcoin címem (BTC Wallet) a következő: 1HKcmTtwaFXsW2wUzmNZ8GhA46Sz6NWaWi

Mihelyst megkapom a visszaigazolást arról, hogy fizettél, rögtön törlöm is a videót, és utána soha többé nem fogsz hallani felőlem.
Van rá 2 napod (48 órád), hogy teljesítsd az átutalást.
Az óra onnantól számítva ketyeg, hogy megnyitottad ezt az e-mailt.

Feljelentéssel próbálkozni teljesen hiábavaló, mivel sem ezt az e-mailt, sem a bitcoin azonosítómat nem lehet visszaköveteni.
Már elég rég óta dolgozom ezen az ügyön, úgyhogy semmi esélyt sem hagytam a hibázásra.

Ha véletlenül azzal próbálkoznál, hogy megoszd ezt az üzenetet bárkivel is, azon nyomban szétküldöm a videódat a fentiekben leírtak szerint.”