Te szavaztad meg, úgyhogy kussolj!

Juhász Zoli írása

Földet művelsz és az aszály miatt most csődbe mész? Tizenkét év alatt a Fidesz egy centit sem lépett a normális vízgazdálkodás, vagy a mezőgazdaság fejlesztése érdekében. Mégis a vidékiek nagy hányada rá szavazott. Nos! Kussolj, te akartad ezt!
Vállalkozó vagy? Nő a rezsid? Nő az adód? Egyre kevesebbet ér a pénzed? Nincs üzemanyag? Nehéz a szállítás, a logisztika? Nem találsz képzett munkaerőt? Képtelen vagy a béreket kigazdálkodni? Lehet kicsinálják a Kata-t? Mégis a vállalkozók többsége a Fideszre szavazott. Nos! Lehet kussolni! Ezt akartad!
Tanár vagy? Nincs bérrendezésed? Rosszak a tankönyvek? A Klik csak lerabolja a rendszert? Tizenkét év alatt a Fidesz az iskolák felét odaadta az egyházaknak, de ezen kívül csak rombolt? Nos! A tanárok nagy hányada soha nem állt ki saját magáért, gyáva volt tüntetni, sztrájkolni és tetszik nem tetszik a Fideszre szavazott. Úgyhogy kedves pedagógus: Lehet kussolni! Ezt akartad!
Egészségügyi dolgozó vagy? Kevesen vagytok? Nincs rendes béretek? Nincs érdekképviselet? Az alapvető jogaitokat is félredobták? Tizenkét év alatt a Fidesz miatt 500 körzeti orvosi, 500 gyermekorvosi praxis ment a lefolyóba és most épp államosítani szándékozzák a maradék praxist? Kórházak mennek lassan csődbe, korlátoznak alapvető EÜ szolgáltatásokat? Nos! Az EÜ dolgozóinak nagy hányada soha nem állt ki saját magáért, gyáva volt tüntetni, sztrájkolni és tetszik nem tetszik a Fideszre szavazott. Úgyhogy kedveskéim: Lehet kussolni! Ezt akartátok.
És kedves választók! 400-410 forint egy euró? Negyven százalékos az infláció? Nincs üzemanyag? Alig van gáz? A fizetések vásárlóereje romlik? A nyugdíj semmit sem ér? Nincs normális oktatása a gyerekednek és az unokádnak? Orvos alig, kórházba jobb ha nem mész? Korlátozások vannak a gazdaságban? Lehet besorozzák a gyereked katonának? Mi vagyunk az EU második legszegényebb nemzete? Mégis a lakosság java a Fideszre szavazott? Nos… Lehet kussolni! Ezt akartátok!
Tudom! Anyámat! Természetesen: Akinek nem inge! 🙂