Tehervonatbaleset: Az egyik pálya délutántól lehet járható lesz Budapest-Győr vasútvonalon

Az ütemterv szerint az egyik vágányt hétfőn visszaadhatják a vonatforgalomnak 40 kilométer/órás sebességkorlátozással. Amennyiben az utasok szeretnék a menetjegyüket visszaváltani, vagy kártérítési igényt benyújtani, azt megtehetik a MÁV ügyfélszolgálatán.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom-vonalon Biatorbágy és Herceghalom között a vasárnap hajnali baleset következtében kisiklott teherkocsik beemelése hétfő reggelig is eltart – közölte a Mávinform az MTI-vel vasárnap késő este.

  • Hétfőn a megsérült pályarész helyreállítását végzik el. Így a vonatok továbbra is a vasárnap bevezetett korlátozásokkal közlekedhetnek.
  • A tervek szerint Biatorbágy és Herceghalom között hétfőn dél körül egy vágányon sebességkorlátozással és még korlátozásokkal, de megindulhat a vonatközlekedés.
  • A másik pálya helyreállítása és a forgalomnak való visszaadása hétfőn az esti órákban várható.

Kétezer tonnás tehervonat futott bele a másikba

Biber Anett, a MÁV szóvivője sajtótájékoztatón ismertette, hogy a Biatorbágy felől Herceghalom irányába közlekedő tehervonat utolérte, majd nekiütközött az előtte haladó másik tehervonatnak.

Az első tehervonat üres gabonaszállító kocsikat továbbított, az ütközés következtében hét kocsija siklott ki, amelyből három az oldalára borult. Az ebbe a szerelvénybe belefutó vonat kétezer tonnás volt.

Az egyik kisiklott tehervagon visszaemelése a sínekre./Kép. IHO

 

Tehervonatok ütköztek Biatorbágynál./Kép. MÁV-csoport/Facebook

A baleset idején jól működött a biztosítóberendezés a MÁV-csoport szerint, a MÁV Zrt. felelősségét semmilyen tekintetben nem állapította meg a vizsgálat – jelentette ki a szóvivő.

A balesetben személyi sérülés nem történt, a kár meghaladja a 100 millió forintot.

A baleset következtében az egyik vágány 40 centiméterrel, a másik 15 centiméterrel mozdult el eredeti helyéről.

Megsérültek a betonaljak, ezek közül ötvenet cserélni kell, és a sínszálak cseréjére is szükség lesz.

Az ütemterv szerint az egyik vágányt ma visszaadhatják a vonatforgalomnak 40 kilométer per órás sebességgel.

A MÁV-csoport sajtótájékoztatója itt:

 

* * *