Telex: Akinek lejárt a védettségi igazolványa az nem jogosult teraszra leülni, színházba, moziba vagy sportrendezvényre bemenni!

a lejárt határidejű védettségi igazolvány nem hosszabbítható meg.

Mára már több millió magyar kapta meg a védettségi igazolványát, vagy azt követően, hogy megkapta a koronavírus elleni vakcinát, vagy azért, mert átesett a fertőzésen.

 

Azok, akiket beoltottak, olyan igazolványt kapnak, amelynek nincs érvényességi ideje, míg a fertőzésen átesetettek 4 vagy 6 hónapos határidővel rendelkező kártyát kapnak, attól függően, igazoltan megfertőződtek vagy ellenanyag-vizsgálat bizonyítja, hogy átestek a fertőzésen.

 

A fertőzésen átesettek közül sokaknak hamarosan lejárhat a kártya érvényessége, és sokan közülük az azóta eltelt időben még nem kaptak oltást – ha egyáltalán regisztráltak.

 

A lap megjegyzi, hogy azok, akik korábban igazolt fertőzöttek voltak, az igazolvány lejártát követően kifizethetnek 11 ezer forintot az ellenanyag-vizsgálatra, majd háromezer forintért kérhetnek új védettségi igazolványt.

 

Tehát mégegyszer:

A védettségi igazolvány nem hosszabbítható meg!

Akinek tehát már lejárt a védettségi igazolványa, az nem jogosult leülni egy teraszra vagy moziba, sportrendezvényre, színházba menni.