Teljes káosz a Fidesz járvány kezelésében!

ORBÁN, FIDESZ MEGADTA A KEGYELEMDÖFÉST A RENDEZVÉNY IPARNAK!
Újabb korlátozások jönnek!

Teljes káosz a Fidesz járvány kezelésében!

Facebook-posztban jelentette be a koronavírus-járvány miatt hozott legújabb intézkedéseket Orbán Viktor.

FUTBALLRA NINCS KORLÁTOZÁS!
KETTŐS MÉRCÉT ALKALOMAZ A FIDESZ?

Orbán, Fidesz szerint 23:00 után ezekszerint fertőz a vírus, de meccseken nem.
Kimondhatjuk a kitaláló vagy teljesen hülye vagy teljesen tudatlan.

Orbán Viktor: 19 500 forintnál nem lehet drágább egy koronavírusteszt
Kötelező lesz a maszk a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, a szórakozóhelyeket pedig este 11 óra után be kell zárni.

Facebook-posztban jelentette be a koronavírus-járvány miatt hozott legújabb intézkedéseket Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta: szakértők szerint a járvány második hulláma december-január tájékán éri el a csúcspontját, addig folyamatosan védekezni kell.

A kormányfő úgy fogalmazott: „az első hullámban csatát nyertünk, szembe kell nézni a második hullámmal, felkészültebben, és tapasztaltabban”.

„Van egy haditervünk, hogy hogyan védjük meg az időseket, hogyan gyógyítsuk meg a betegeket, és mindeközben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét” – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint az egészségügyet felkészítették, a védekezéshez szükséges felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőkészülékek, és az ezek működtetéséhez szükséges orvosok és ápolók megfelelő számban rendelkezésre állnak, sőt, ha kell, a ma több mint 10 ezer ágyat 2-3-szorosára tudják növelni. Egy “vezénylési terv” alapján pedig orvosokat és ápolókat is tudnak küldeni a megfelelő helyre.

A kormányülésen ezért a következő döntéseket hozták:

– mivel a vírust külföldről hordozták be, fenntartják a beutazási korlátozásokat;
– az üzletek és a tömegközlekedés mellett kötelező lesz a maszk a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban;
– fenntartják a teljes körű látogatási tilalmat a kórházakban és az idősotthonokban;
– október 1-éről kötelező a testhőmérséklet mérés a diákoknak és a tanároknak is, mielőtt belépnek az iskolába, az intézményekbe csak ők léphetnek be;
– a PCR-tesztek ára nem lehet több mint 19 500 forint;
– a szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni.

A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy különösen az idősek és a betegek érdekében tartsa be a szabályokat. A rendőrséget pedig arra utasította a belügyminiszteren keresztül, hogy szigorúan ellenőrizze és tartassa be a szabályokat, és ha kell, akkor büntesse azokat, akik nem tartják be a szabályokat.

„Egyszer már sikerült, most másodszor is sikerülni fog. Vigyázzunk egymásra” – fejezte be beszédét Orbán Viktor.