Teljesen elszabadultak az indulatok.

Videón, ahogy ordítozásba és botrányba fullad a kínai akkumlátorgyár ügyében szervezett újabb debreceni közmeghallgatás

Pénteken ismét közmeghallgatást tartanak Debrecenben a kínai akkumlátorgyárral kapcsolatban – pontosabban inkább talán csak tartanának, ha nem estek volna egymásnak a beruházás ellenzői és támogatói már az esemény legelején.

Mint a Magyar Hang helyszíni beszámolójából kiderül, az 500 férőhelyes terem szinte tele van, majdnem mindegyik széken ülnek, de sokan állnak is. A közmeghallgatást vezető kormányhivatalnok már az elején elveszítette a kontrollt, a környezeti hatásvizsgálatot végző szakemberbe öt perc alatt belefojtották a szót.

Katasztrófavédelmi engedélyt kapott a debreceni akkumulátorgyár, elindítható a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem építési engedélyezési eljárása

– Ha ordítanak, nem fogják meghallani a válaszokat – mondta a megyei kormányhivatal főispánja, Rácz Róbert, aki sikertelenül szerette volna hűteni a kedélyeket. Szintén szerette volna csitítani az indulatokat a helyszínen jelenlévő LMP társelnök, valamint a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője, Apáti István is.

Fotó:

Béres Márton

| Forrás:

Népszava

Fotó:

Béres Márton

| Forrás:

Népszava

Fotó:

Béres Márton

| Forrás:

Népszava

Fotó:

Béres Márton

| Forrás:

Népszava

Fotó:

Béres Márton

| Forrás:

Népszava

Fotó:

Béres Márton

| Forrás:

Népszava

1 / 4

A lap beszámolója szerint azok jutnak szóhoz a káoszban, akik a legkitartóbban követelik maguknak a mikrofont. Az eseményre megérkeztek a kínai CATL-gyár képviselői is, azonban menet közben kiderült, hogy nincsen, aki fordítson nekik, mivel nem szerveztek számukra tolmácsot.

Bekiabálások, fütyülések, pfujolások – Így zajlott Debrecenben a város határában építendő akkumulátorgyár ügyében meghirdetett közmeghallgatás

Már az előző közmeghallgatás sem sikeredett kimondottabban békésre, ám meglehetősen visszafogott volt a hangulat ahhoz képest, mint ami pénteken eluralkodott. Lapunk beszámolóját itt olvashatja el.

https://nepszava.hu/3182520_kozoktatas-sztrajk-belugyminiszterium