Tények és tévhitek a menekültekkel kapcsolatban:

0
“A menekültek koszosak, büdösek”
– Tévhit. A menekültek túlnyomó része muzulmán, az iszlám pedig olyan vallás, amely előírja a követőinek a gyakori tisztálkodást. Ez beleivódott az arab kultúrába. Tény persze, hogy ők is emberből vannak, s mint olyanok, ha vándorúton vannak és nem jutnak tisztálkodási lehetőséghez, ők is büdösek lesznek, akárcsak az európaiak, a ruházatuk pedig nem öntisztító, idővel koszos lesz.

“A menekültek terroristák”
– Tévhit. Ők a terrorizmus áldozatai, akik a terrorizmus elől menekülnek. Tény azonban, hogy vannak közöttük bűnözők és szélsőségesek, ahogy az európaiak között is, de Európa államai sem zárják be az összes polgáraikat azért, mert minden bizonnyal bűnözők is vannak közöttük.

“A kerítésépítéssel a terroristák távol tarthatók”
– Tévhit. A terroristák szervezetten működnek és nagy pénzek felett diszponálnak. Kaphatnak ők törvényesen is letelepedési engedélyt Magyarországon, ha letelepedési kötvényt vásárolnak (idén több mint 2500-an kaphattak így letelepedési engedélyt), de úgy is átjuthatnak a határainkon, hogy megtalálják azokat a korrupt határőröket (ilyenek minden országban vannak), akik megfelelő honorárium fejében beengedik őket. A kerítéssel leginkább a tehetetlen, mindenüket elvesztett áldozatokkal tudunk kiszúrni.

“A menekültek elveszik a munkánkat”
– Tévhit. A menekültek csak akkor kaphatnak munkát Magyarországon, ha rendelkeznek munkavállalói engedéllyel. Tény, hogy dolgozni fognak, ha az állam ezt megengedi számukra, de az már nem az ő saruk lenne, hiszen aki becsületes ember és nem csak vegetálni akar, az nem bűnözni fog, hanem munkát vállal, ha kaphat.

“A menekültek betegségeket terjesztenek”
– Tévhit. A menekültek is be lettek oltva a hazájukban mindenféle betegség ellen, ahogy az európaiak is. S akik ekkora utat tudtak megtenni, azok minden bizonnyal egészséges emberek. Ha pedig nem akarjuk, hogy megbetegedjenek, biztosítanunk kell számukra a tisztálkodási és normális táplálkozási lehetőséget. Ha fogva tartjuk őket anélkül, hogy ezeket biztosítanánk a számukra, az már a mi sarunk lenne, mi generálnánk a betegséget.

“A menekültek lezüllesztik a kultúránkat”
– Tévhit. A menekültek között sok az értelmiségi, a diplomás ember, aki az értelmetlen öldöklés elől menekül, de a többiek, a kevésbé tanultak sem kulturálatlan barbárok. Az ő kultúrájuk alapjait Mohamed próféta fektette le, erről a Mohamedán illemtan c. cikkemben olvashatsz bővebben: http://bloggolo.hu/?p=167. Ezekben egy európai semmi kivetni valót nem találhat.

“A menekültek barbárok, úgy viselkednek, mint a vadállatok”
– Tévhit. Nem vadabbak ők az európaiaknál; aki járt már az arab világban, az tudja, milyen kedves, barátságos és nagyvonalú emberek. Tény, hogy amikor egy embernek mindazon átmegy, aminek nekik kellett, és amiben most vannak (sokan közülük a kicsi gyermekeikkel), ki fog fordulni magából. Ha embertelenül bánunk egy traumatizált emberrel, ne csodálkozzunk, ha kivetkőzik emberi mivoltából, azon csodálkozzunk inkább, hogy képes volt eddig is megőrizni a nyugalmát.

“Sok menekült nem regisztrál, nem hajlandó ujjlenyomatot adni, ami egyértelmű jele annak, hogy rejtegetnivalója van”
– Tévhit. A menekültek úgy tudják, hogy amennyiben itthon leadják az ujjlenyomatukat, úgy visszaküldhetik őket Nyugat Európából és a legjobb esetben Magyarországon kaphatnak menedéket, attól pedig irtóznak. Ők csak át akarnak menni Nyugatra, ahol jobb életük lehet, és nem értik, miért tartják fogva őket, a magyar hatóságoktól kapott információknak pedig már nem hisznek, miután azok többször visszaéltek a tudatlanságukkal, magyarán átverték őket.

Ezekkel a tévhitekkel találkoztam eddig a különböző fórumokon. A posztot folyamatosan bővítem majd, ahogy még több tévhittel találkozom. Addig is ajánlom figyelmedbe Szíria oldalát, amelyből megtudhatod, milyen volt az otthona ennek a barbárnak hitt népnek. Ebből megtudhatod, hogy nem úgy éltek, ahogy a képen látható török és más menekült táborban kell élniük az utóbbi években.