Tényleg lehallgat a facebook?

0


Újra és újra felmerül a gyanú, hogy a Facebook a telefonunk mikrofonján keresztül hallgatózik, hogy miről beszélünk, és aztán olyasmikről tesz elénk reklámokat, amiket csak élő szóban említettünk. Minden jel arra mutat, hogy ez nem igaz, de fontosabb, hogy nagyjából tök mindegy is, mert a cég nem szorul rá ilyesmire, enélkül is jobban tudja, mire vágyunk, mint a saját édesanyánk.
Nagy figyelmet kapott a napokban az a Mindeközben-bejegyzésünk, amelyben Gábor kollégám elmesélte, hogy épp síelni indult, amikor kiderült, hogy nem találja a síkesztyűjét, ezért a helyszínen kellett vennie egy új párt. Aztán mikor újra kezébe került a telefonja, a Facebook-hírfolyamában több síkesztyűhirdetés is megjelent, pedig se nem keresett rá a témára, se nem említette posztban, emailben, cseten, de még telefonon se, csak élő szóban.
A
A poszt után rengeteg olvasói levelet kaptunk hasonló tapasztalatokról, de ez a félelem egyáltalán nem új keletű, futólag mi is írtunk már róla több mint egy éve, és már akkor is úgy, mint egy újra leporolt összeesküvés-elméletről, amelyre a mai napig semmilyen bizonyíték nincsen, csak egyéni élménybeszámolók. Mégis azóta is újra és újra felbukkan, mint például ebben a 2016-os videós tesztben – aztán újra és újra születnek a jelenséget cáfoló tesztek is, mint például ez a tavalyi.

De nézzük, mit lehet tudni a Nagy Facebookos Lehallgatási Gyanúról.

Mit szól mindehhez a Facebook?

Mit szólna, cáfol, ami persze egyre kevesebbeket győz meg manapság, miután az elmúlt pár évben egyik adatvédelmi balhé a másikat érte a cégnél.

Forrás Index. https://index.hu/techtud/2019/01/24/facebook_lehallgatas_celzott_hirdetes_reklam_adatvedelem_adatgyujtes/