Tiborcz István annyit hazudott és mégsem szakadt le a mennyezet!

0

Interjút közölt a Portfólió Tiborcz Istvánnal, Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozójával, aki döntően azután szerezte milliárdos vagyonát, hogy feleségül a vette Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lányát, Ráhelt.

„(…) nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer.”

Ezt mondja az interjúban saját magáról Tiborcz István, aki pályájának egy korábbi szakaszában nem tartotta magát ilyen ortodox módon távol az adófizetők pénzétől.
Tiborcz nemrég kiszállt az Appeninn nevű NER-es óriásvállalkozásból, ennek kapcsán avatta be a szélesebb nyilvánosságot üzleti filozófiájába:

„Ez a történet nem a pénztárcámról szól.”

A sikeres nagyvállalkozó, aki azután adott túl az appeninnes részesedésén, hogy a cég állami pályázaton nyert.

Tiborcz arról is beszélt, hogy az üzleti életben kifejezetten segítette a sajtó megkülönböztetett figyelme:

„Vicces módon az elsőben leginkább a kritikusaim segítettek, hiszen annyiszor írnak rólam a sajtóban, hogy sokan keresnek meg engem a legkülönbözőbb projektekkel kapcsolatban.”

Tiborcz István legtöbbször valószínűleg az Elios nevű vállalkozás kapcsán szerepelt a nyilvánosságban, ahol az unió csalás elleni hivatala vizsgálódott.

2019-ben kiderült, hogy a magyar kormány kiveszi az Európai Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios által megvalósított, és az EU csalás elleni hivatala, az OLAF által vitatott közvilágítási projektek számláit.

Tiborcz manapság az ingatlan- és azon belül is a szállodapiacon aktív, a váltást 2017-ben azzal magyarázta, hogy

„valóban nehéz elképzelni olyan területet, ami kevésbé lenne kapcsolatban állami és önkormányzati tenderekkel, mint az ingatlanfejlesztés!”

via. portfolio.hu