Tisztelt Főfőispánom, Drága Orbán Viktor!🥰😘😍

Engedje, hogy orbánviktorabb legyek önnél, mert az ön szerénysége számomra már elviselhetetlen. Nem kell nekünk Chuck Norris, ha ön van nekünk! Ön csak azért nem fogja sosem legyőzni őt, mert ön nem áll ki nyíltan sosem, ahogy úriember biztosra nem fogad. Ön mindenkit is legyőzne! Én ezt hiszem, és ez nekem elég! Ráadásul itt vagyunk mi, ez a keveretlen fajta nép, akik tisztán isszuk a pálinkát. Mi mindenre képesek vagyunk, nem kell importálni a hanyatló nyugatról hősöket! Nomen est omen: ő csak egy kis chuck a magyarokhoz képest. Például egy magyar nemzethy tűzoltó víz és üzemanyag nélkül is tud oltani!
Drága hősöm, oly távol van, és engem öl a féltékenység, ahogy szinte táncol az amerikai elit képviselőnőjével, ahh, micsoda könnyed bájuk van! Szinte izzik a levegő. Ön ott is kiragyog, a félig tele terem közönségében is. Beszéde lenyűgöző volt! Igazi korlátoltság…ööö…billentyűbotlás, elnézést… konzervativizmus áradt belőle! De mondjon bármit a rendezvényről, én elhiszem mindezt a messzirőljöttembernek! Ön az igaz szó!
Míg távol van, itt sok fontos dolog nem is történik. A kultúráért felelős Demeter Szilárd kinyilatkozta, hogy kevesebb kultúrára van szükség. És milyen igaza van! Ő is milyen remekül megvan nélküle!
Több óvodában közmunkás vigyáz majd a gyerekekre, újabb tucatnyi pedagógus mondott föl több intézményben. Jaj, alig várom, hogy 22-én bemenjek dolgozni! Vajon hányan leszünk? Tiszta Agatha Christie! Tíz kicsi néger, csak itt gyorsabban fogynak a pedagógusok.
Bezár néhány szociális intézmény, mert nem tudják a rezsiköltséget fedezni. Azt sem értem, mi bajuk a számukra is emelten adott üzemanyagárral? Társadalmi feladatok ellátására hivatkoznak. Pedig olyat csak a képviselők, bátor honatyák csinálnak, jár is nekik a sok-sok kedvezmény (üzemanyag, lakhatás, élelem, reprezentáció, egészségügy..stbstb). Megérdemlik a válságban jelentősen felemelt többmilliós havi fizetésüket, ahogy ön is. Hiszen nagyszerűen végzik munkájukat! Nem is kell már bemenni a KATA miatt tartandó rendkívüli ülésre. Miért mennének, mi közük hozzá, talán nem is értik pontosan?(Gondolom Kövér úr is így ítéli meg! Remélem, ő már szerény erdélyi kastélyában pihen? )
Drága Németh Szilárd itthon állja a sarat! Adottságaiból adódóan hatalmas támadási felületen próbálja visszaverni a kritikus hangokat. (Jaj, mit nem gondol, nem body shaming ez sem, én olyat sosem, ez értelmi képességei adnak okot támadásra) Édes kis Szilárdom! Picit keveri a békaperspektívát a madártávlattal, de szerintem ez a szemléletmódváltás kormányzati elvárás, akár a vármegyei lapoktól. Vármegyei! Milyen jó ez a könnyített megkülönböztetés! Így tudjuk, mit kell olvasni, nekünk jobbágyainak (…ahh, önnel jobb ágyban! nem bírok a féltékenységemmel! Jöjjön már haza!)
Idén különösen remek hír, hogy a szeptemberi családi pótlékot előbb adják. Szeptemberre már csak a felét érné, így meg még egy jó fagyizásra elég lesz egy családnak. Hogy örülnek majd azok a drága kis közjószágok! Csak a torkuk meg ne fájduljon, mert gyerekorvost nehéz találni. De felnőttet is. Hálátlanok ezek az orvosok, vagy valami más ment félre…. Úgy tűnnek el a kórházi osztályok, mint a víz a tavainkból. Azt mondják, klímaváltozás. De ez minket nem érint igazán, mert van még fa, télen eltüzelhetjük az erdeinket. Fázni nem jó!
Én, ha önre gondolok, sosem fázom! Nem fárasztom magam dermesztő gondolatokkal!
Szerelmes rajongással,
Gulyás Gertrúd
okj-s pedagógus

Edit Simkó