Tisztelt Orsós Viktor (közismert nevén Orbán Viktor) Miniszterelnök Úr!

0

Dimovits Szilveszter vagyok, kiskőrösi lakos, három gyermek édesapja. Cigány származásúként élem az életemet Magyarországon. Autófényezőként dolgozom, és egyedül nevelem a három lánygyermekemet. Nem segélyből élek. Több ízben is Önre és a kormányára szavaztam. Hallottam a rádióban, láttam a televízióban, hogy Ön ma hogyan beszél, hogyan nyilvánul meg Magyarországon a cigányokról. Azaz rólam és rólunk is. Kedves Uram, amikor azt mondom, hogy rólunk, ebbe Ön és a családja is beletartozik. Mert, mint köztudott, Ön beás, azaz „román cigány” származású.

Csalódottan és elkeseredve írom ezt most Önnek: nagyon megbántam, hogy Önre és a pártjára szavaztam. Ön elárul és elad minket – Jakab Péter szavait idézve – „lókupec” módjára, és tálcán kínál fel minket, cigányokat a Jobbiknak és a Mi Hazánk Mozgalomnak. Mert az Ön szavai, az alapján, ahogy megnyilvánul a cigányságról, teljes mértékben tükrözik a rasszista politikai eszméket.

Kedves Uram! Visszatekintve az Ön munkájára, a népével szembeni munkásságára, ezzel az erővel akár szavazhattam volna a Jobbikra és a Mi Hazánk Mozgalomra is. Személy szerint úgy gondolom, hogy Ön és a pártja nem méltók a magyar lobogóra, a cigányok himnuszára. A cigányok himnuszát, Uram, azért emelem ki, mert az Ön szüleinek ugyanannyira fontos volt a cigány himnusz is, mint a magyar lobogó, ahogy nekem és az egész népünknek is. Hiszen mi, cigányok egy nép vagyunk.

Kedves Orsós Úr! Cigány származású honfitársam! Ön mindezek ellenére teljesen elfelejtkezett az őseiről, a gyökereiről, nem akar emlékezni arra, hogy honnan jött. Szíves figyelmébe ajánlom, és csupán csak emlékeztetném rá Önt, kedves Uram, hogy Ön nem a magyarokkal jött be a mai Magyarország területére. A mi őseink az 1800-as években érkeztek ide Erdélyből, a mai Románia területéről. Hogy még jobban pontosítsak: az Ön ősei minden bizonnyal az 1000 éves magyar-román határtól, Ojtuztól 300 km-re kezdték meg vándorlásukat idáig. Na persze semmi gond sincs azzal, ha Ön időközben amnéziás lett, mert akkor én most a levelemmel egy kicsikét felfrissíthetem az emlékeit. Nem szabad elfelejtenünk ugyanis, hogy valójában kik is vagyunk.

Kedves Uram! Tiszta szívvel gratulálok Önnek azért, hogy cigány származású magyarként egy egész országnak a vezetője lett. Egy cigány ember kezében van az ország sorsa! Ha nem ilyen megnyilvánulásai volnának, ha nem ilyen magatartást tanúsítana a cigányok felé a nagy közönség előtt, akkor még büszke is lehetnék Önre. E helyett szégyellem magam, és fáj, hogy Ön így bánik Magyarországgal. Amikor ezeket a sorokat leírom, olyan gondolatok kavarognak bennem, mint hogy rövidesen tönkre fogja tenni a magyar termelőket, a magyar bankokat, az építőipart. Izraelnek, Oroszországnak, Indiának, Kínának és Törökországnak el fogja adni az országot. Mindeközben pedig kamionszámra hordja ki a magyar állam kasszájából a pénzt, sógor-koma-jó barát alapon, a cégeken keresztül. Ön magyar emberként politizál, beszél a saját fajtájáról, miközben Ön az, aki meglopja az országot. Szégyellem magam, és elnézést kérek cigány és a magyar honfitársaimtól, hogy megbíztam Önben, és Önre szavaztam.

Tisztelt Uram! Ön és a kormánya éveken át különféle pályázati pénzekkel húzták le az Európai Uniót. Különböző programokat szerveztek, csak nagy vonalakban néhány, felsorolás szintjén: „Út a munkához” program; „D.A.D.A.” program; „Kiskert Program”, és emellett még különféle segítő, személyiségfejlesztő és integrációs céllal megnyert pályázat által csaltak el kb. 30-40 millió forintot programonként. Feltehetően ezek az összegek többszáz millió forintra rúgnak. Ezek a programok a magyar munkaerőpiacot tekintve semmitérők, haszontalanok voltak, nem munkát teremtettek a cigányoknak általuk, hanem csupán átmenetileg pénzt raktak a zsebükbe segély formájában. Ön és a kormánya alapítványokon keresztül lopták a pénzt.

A célkitűzések között ott volt a cigány gyerekek iskolai integrációja, az általános iskolától kezdve a felsőoktatásig, hiszen a cigányságot csak a tanulás és a munka által lehet hozzáigazítani a magyar elvárásokhoz. Most azt látom, hogy Ön, Uram, nyilvánosan „szembe köpi” saját magát a médiában. Ön gúnyt űzött saját magából és pártjából is, meghazudtolta elveit, ezzel becsapva Magyarországot. Ön így kormányozza az országot.

Ön eltűri, hogy a cigány gyerekek elkülönítve tanuljanak a magyar gyerekektől, mintha fertőzöttek lennének, és lebutított tananyaggal tömjék a fejüket. Erre Ön, ahelyett, hogy fellépett volna az oktatási rendszer és a szegregáció ellen, a családokat megillető kártérítést tagadná és vonná meg. Ön diktátor módjára felülbírálná a magyar bíróságot, így a magyar paragrafusokat és rendeleteket alázza és gyalázza meg ezzel a lépésével. Ön a törvénykezésről beszél, és törvénytelenül hazudik.

Tisztelettel:

Dimovits Szilveszter, aki Önre szavazott.