“Tisztelt Zsaruellátó!

Olyan dolog történt a honvédségnél amit el se hiszünk. Jelen állás szerint csak szerződés lejártával lehet otthagyni a céget ha már veszélyezet van. Ezt sokan ki is használtuk és értelemszerűen nem kívántunk hosszabbítani.
Eddig úgy volt, hogy a leszolgált évek után járt egy bizonyos összeg és ez leszereléskor nem jött rosszul. Ezt a pénzt hétfő óta elvették és mostmár csak az adott hónapért járó fizetést kapod meg. Természetesen itt is a háborús veszélyhelyzetre hivatkoznak. (Ugyan mi másra…)
A legnagyobb probléma ott kezdődik, hogy ezt természetesen de kicsit sem meglepő módon elfelejtették közölni az állománnyal és már a leszerelési folyamat kellős közepén tudtuk meg ezt a hírt, amikor az A/4-es papír fele már alá volt írva.
Ebből is az látszik, hogy valójában foggal-körömmel ragaszkodnának az emberhez, lehetetlen korrekt, normális módon távozni a cégtől.
Az embert ezzel a húzással is próbálják röghöz kötni, ellehetetleníteni és méltatlan helyzetbe hozni. Az állomány többségének a türelme elfogyott, a munkakedv a padlón van, az utolsó utáni órában vagyunk. Jelenleg lesújtó állapotok uralkodnak az MH-nál.
Üdvözlettel,
egy elkeseredett, tanácstalan, méltatlan helyzetbe hozott, leszerelés kellős közepén levő Zöld”