Több fertőzött, de egy fokkal kevesebb halott Olaszországban

0

Olaszországban már közel 125 ezren kapták el a koronavírust a megjelenése óta, de leszálló ágba kerülhet a járvány. Szombaton ugyan több új esetet jelentettek, mint pénteken, de kevesebben hunytak el a vírus következtében. A járvány kitörése óta először csökkent az intenzív kezelést igénylők száma.

Az olasz egészségügy 4805 új fertőzöttet és 681 halálos áldozatot jelentett be szombaton. Március 25-e óta ez az első olyan nap, amikor 700 alatt maradt a halálozások száma. Összességében viszont már 15 ezer fölé nőtt a koronavírus következtében elhunytak száma. Olaszországban 124 632-en kapták el eddig a fertőzést, jelenleg 88 274 aktív eset van, 20 996-an épültek fel a betegségből.

Jelenleg 3994 beteg van kritikus vagy súlyos állapotban, de az AFP azt jelentette, hogy a járvány kitörése óta először csökkent az intenzíven fekvő betegek száma. A La Repubblica azt írja, péntekhez képest 74 beteggel van kevesebb intenzíven, és ez a kórházaknak is könnyítést jelent.

Franco Locatelli, az egészségügyi minisztérium képviselője viszont mindenkit figyelmeztetett, hogy a kedvező adatok még nem jelentik azt, hogy Olaszország túljutott volna a kritikus szakaszon, ezért mindenkit arra kért, hogy tartsa be a kormány által bevezetett kijárási korlátozásokat és szabályokat.

Lombardiában Attilio Fontana kormányzó újabb szabályokat vezetett be a járvány lassítása, vasárnaptól a tartományban az utcán mindenki köteles valamivel elfedni a száját és az orrát, ideális esetben ez egy maszk, de egy sál vagy kendő is megteszi.

Fontana tudja, hogy a melegedő tavaszi időben egyre többen akarnak kijönni az utcára, de mindenkit arra kér, hogy továbbra is maradjon otthon.