Több mint 15 ezer rendvédelmi dolgozó nem kaphat „fegyverpénzt” 2022-ben!

A juttatás végül úgy néz ki, mindenkinek jár.

 

Várhatóan 2022 elején fizetik ki az úgynevezett “fegyverpénzt” a katonáknak és a rendőröknek
– számolt be az ATV Híradója.

A félévi fizetésnek megfelelő összeget hagyományosan a fegyveres testület tagjai kapják, a háromévente esedékes pluszpénz 2023-ban járna legközelebb, de a miniszterelnök június elején bejelentette, hogy a kifizetést előrehozzák 2022 első hónapjaira – közölte a csatorna. Ezt a Belügyi és Rendőrségi Érdekegyeztető tanács ülésről készült, júliusi szakszervezeti tájékoztató is megerősíti.

Bár az ATV korábban azt közölte – így cikkünk eredeti verziójában is az szerepelt -, hogy soron kívüli pluszpénz azonban csak a fegyveres szolgálatot teljesítő dolgozóknak, tehát a katonáknak és a rendőröknek jár, a rendvédelmi közalkalmazottaknak – körülbelül 15 ezer embernek például a katasztrófavédelemben, illetve a büntetés-végrehajtásban – viszont nem, később törölték az anyagot.

Lapunkat pedig Kucsera Miklós, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének főtitkára tájékoztatott arról, hogy mindenki, aki 2019 óta ott dolgozik, kap pénzt, tehát nemcsak rendőrök és katonák, hanem pl. a tűzoltók is.