Több mint 170 millió forintot ad a kormány kilenc déli határmenti településnek a mezei őrszolgálat fejlesztésére.

Ehhez ajánlatos hozzáolvasni a „Vizsgálja a rendőrség Toroczkai „embervadász” mezőőrségét” című január 14-én megjelent cikket. Hát akkor hogy is van ez?

A kormányzati támogatásokkal kapcsolatban érdemes tudni, hogy Kóka János egykori gazdasági miniszter, volt SZDSZ elnök (a párt felszámolása során vajon mennyi hiteltartozást hagyott a nyakunkra?) magánkórháza is kapott csaknem 300 millió forint. Diplomata útlevele is nála maradhatott, időnként Szijjártó Péterrel utazik külföldi útjaira.

Több mint 170 millió forintot ad a kormány kilenc déli határmenti településnek a mezei őrszolgálat fejlesztésére. Ebből a második legnagyobb összeg, 25 millió forint jut Ásotthalomnak, ahol a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László a polgármester – írja a 444 a friss kormányhatározat alapján.

A legnagyobb támogatást, 75 millió forintot Mórahalom kapta, Ásotthalom a második. Közel 13 millió forint jutott Öttömösnek is, ahol Orbán Viktor nemrég disznóvágáson járt.

Toroczkai egyébként nemrég közzétett egy videót arról, hogy a mezőőrök éjszaka, felfegyverkezve keresik az erdőben az illegális határátlépők nyomait, A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint a mezőőrségnek ehhez nincs joga, ezért nemrég közérdekű bejelentést tett, amit a rendőrség fejlelentésként értékelt, és eljárást indított „közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése” miatt.