Több mint 20 ukrán települést ágyúztak szét az oroszok a mai napon

Az ukrán vezérkar jelentése szerint az orosz erők kedden hét rakéta- és húsz légicsapást mértek, valamint több mint 15 alkalommal nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkből ukrán katonai és civil célpontokra.

 

Orosz-ukrán háború – Orosz ágyúval tüzelnek az orosz csapatok Ukrajnában./Kép. RIA Novoszty

 

Megpróbálták megsemmisíteni Harkiv megyében a pecsenyihi víztározó gátját, de nem jártak sikerrel.

Az orosz támadások következtében károk keletkeztek több mint húsz településen, köztük a Donyeck megyei Szlovjanszkban, Sziverszkben, Szoledarban, Bahmutban, Vuhledarban, a Dnyipropetrovszk megyei Nyikopolban és a Mikolajiv megyei Ocsakivban.

Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölte, hogy az orosz erők tüzet nyitottak Hrisivka falura a régióban.

A támadás következtében két ember meghalt, kilencen megsebesültek, köztük négy gyerek.

Az ukrán légierő arról számolt be, hogy lelőttek egy orosz Szu–25-ös csatarepülőgépet Herszon megyében és egy iráni Sahed-136-os kamikaze drónt a mikolajivi régió fölött.

Kedden az ukrán parlament első olvasatban elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely az Oroszországgal és Belarusszal közös államhatár mentén húzódó határsávot két kilométerre növeli.

Jóváhagyták az MTI szerint azt is, hogy visszavonuljanak a katonai szolgálatból azok, akiknek legalább három 18 évesnél fiatalabb gyermekük van.