Több tucat tüntetés és demonstráció lesz a Fudan Egyetem miatt

Eddig 12 különálló tüntetést jelentettek be június 5-re Budapesten a kínai hitelből építendő Fudan Egyetem ellen. Fontos, hogy megmutassuk Orbánnak, hogy a magyar emberekkel nem lehet szórakozni.

Hiába trükközik a kormány az általa alkotott jogszabályokkal, a politikai véleménynyilvánításnak nem lehet gátat szabni. 500 fő feletti tüntetést jelenleg csak úgy lehetne tartani, ha minden résztvevőnek lenne védettségi igazolványa. Ezt viszont lehetetlen betartani, így a szervezők 500 fő alatti tüntetésekkel oldják meg, hogy az emberek megmutathassák az Orbán-kormánynak, nem kérnek a Fudanból.

Orbánék direkt tolták ki a tüntetések tilalmát június 15-ig.

Amikor Orbán Viktor bejelentette bizonyos járványügyi korlátozások enyhítését, május 25-ét szabta határidőül. Kivételt képeznek a politikai gyűlések. Június 15. után viszont már értelmetlen lenne tüntetni, hiszen előtte való nap véget ér a parlament tavaszi ülésszaka. Magyarán a fideszes törvénygyár addig mindent megszavaz, amit Orbán parancsol. Például a kínai kommunista kémegyetemet is.

Ha tüntetni akarunk, tüntetni is fogunk!

Ehhez még csak a polgári engedetlenség eszközéhez sem kell folyamodnunk. Jámbor András, a június 5-i tüntetés szervezője túljárt Orbán eszén. Megtalálta a megoldást, hogy mindenki tüntethessen, aki szeretne.

Jelenleg 12 tüntetést jelentettünk be. Ugyanis úgy fog kinézni ez a rendszer, hogy a Hősök teréről területileg és időben is elkülönített 500 fő alatti tüntetések fognak indulni a Kossuth térre.

A tervek szerint a vonulós tüntetések egy nagy tömegdemonstrációban érnek véget a Parlament előtt. Ide sajnos már csak védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni. Akinek nincs védettségi igazolványa, annak sem kell hazamennie.

A Kossuth tér közelében több 500 fő alatti tüntetést is tartanak, amiken oltás és védettségi igazolvány nélkül is részt lehet venni.

A demokratikus ellenzéki kiáll a Fudan megépítése ellen. A Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Párbeszéd jelezte, hogy a tüntetésen is részt vesznek.

JÚNIUS 5-ÉN VÉGRE ISMÉT AZ UTCÁN MUTATHATJUK MEG ORBÁNNAK, HOGY NEM KÉRÜNK SEM BELŐLE, SEM PEDIG A KÍNAI ELVTÁRSAIBÓL! MAGYARORSZÁGNAK NEM KELL FUDAN, ÉS NEM KELL ORBÁN SEM!

 

(forrás: RTL Híradó)

A tüntetéssel kapcsolatos részleteket a szervező, Jámbor András alábbi bejegyzéséből tudhatunk meg.