Több vasútvonal ismét összeomlott Magyarországon!

0

A péntek sem indult hiba és késés nélkül a MÁV-nál

Pécs közelében egy biztosítóberendezés hibája miatt kellett szüneteltetni egy ideig a vonatközlekedést, az esztergomi vonalon hibás sorompók okoznak késést.

A Mávinform Facebook-oldala szerint a pénteki napon sem sikerült hiba és késés nélkül indulnia az életnek a vasúttársaságnál.

Reggel 6:21-kor az a hír jelent meg, miszerint a

Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonal Bicsérd-Mecsakalja-Cserkút-Pécs közötti szakaszán nem üzemel a központi forgalomirányító berendezés, ezért átmenetileg itt szünetel a vonatforgalom. 15-20 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok.

Aztán 6:35-kor érkezett a frissítés:

Megjavították a biztosítóberendezést. A pécsi vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés, de késésekre kell számítani átlagosan 25-45 perc, de nem kizárt a 60 perc feletti késés sem.

Vácrátót és Vác között befejezték a baleseti helyszínelést, ahol 9:49-kor jól működő fénysorompós vasúti átjáróban a Vácról Budapestre 9:34-kor induló vonat rendőrségi gépkocsival ütközött.

Már nem kell pótlóbuszokkal utazni, a helyszínelés befejezéséig Vác és Vácrátót között jártak. A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. A Vácról 13:34-kor Budapest-Nyugati pályaudvarra induló S71-es személyvonat a mai napon nem közlekedik.

Előzmény: Vácrátót és Vác között egy vasúti átjáróban a Vácról Budapestre 9:34-kor induló vonat egy rendőrségi személygépkocsival ütközött. A gépjárműben ülő két rendőr könnyebben sérült meg. A vonaton senki nem sérült meg. A vonatok a két állomás között nem közlekedhetnek a helyszínelés ideje alatt. Az utasokat Vác és Vácrátót között pótlóbuszok szállítják. A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak.

De az esztergomi vonalon is beütött a krach még reggel:

Az esztergomi vonal Óbuda-Solymár közötti szakaszán meghibásodtak a sorompó berendezések. Emiatt 20-30-40 perccel megnő a menetidő, mert a biztonság érdekében a vasúti átjárók előtt lassítaniuk kell a vonatoknak.

A Nyugati pályaudvarról 5:09-kor elindult 2040-es számú vonat Dorogig közlekedik, onnan indul vissza Budapestre, 2027-es számú vonatként.

Ezután a Zala megyei Zalaszentjakab és Zalakomár között meghibásodott a biztosítóberendezés. A vonatok a biztonság érdekében lassabban közlekedhetnek azon a szakaszon. A dél-balatoni vonatok menetideje 15-35 perccel meghosszabbodik.

Miskolc-Hidasnémeti között 30-75 perccel növekszik néhány vonat menetideje, mert Forró-Encs állomásnál meghibásodott a biztosítóberendezés. Halmaj – Forró-Encs és Novajidrány közötti szakaszon – várhatóan 12 óráig, a berendezés javításáig – áll a forgalom.

 

(MTI)