TÖMEG ÉS TORLÓDÁS A HATÁRON, ÓRÁKAT KELL VÁRNI AZ ÁTJUTÁSRA

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán szombat délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.
Az MTI összeállítása szerint a személygépkocsival Szerbiába tartóknak három, az autóbusszal utazóknak egy órát kell várakozniuk.
Egyórás sorban állásról szólnak a friss hírek a röszkei közúti határátkelőhelyen is, amely szombaton csak kilépésre használható.
Szintén egy órát kell várni az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen, amely júliusban és augusztusban péntek, szombat és vasárnap 7 és 22 óra között működik.
Harminc-hatvan percet kell várakozni a kübekházi és a tiszaszigeti átkelőknél, amelyek 7 és 19 óra között fogadják az utasokat.
Intenzív a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is. A Romániába utazók személygépkocsival kettő, autóbusszal egy, a belépő oldalon a személyautók egy órával számolhatnak a határon. A nagylaki közúti határátkelőhely kilépő oldalán szintén egy órás a sorban állás.
Az utazók itt a kiszombori átkelőt választhatják, amely egész nap fogadja az utasokat.
Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.
Fotó: police.hu