Tordai Bence: Fideszes kezekbe fogják átjátszani az ország egyik legjobb egyetemét, a Corvinust! (Videó)

0

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője a Parlament folyosóján kérdezte arról Bódis József oktatásért felelős államtitkárt, hogy részt vett-e a Corvinusról szóló parlamenti vitában. Mint elmondta,

nem.

Fideszes kezekbe fogják átjátszani az ország egyik legjobb egyetemét

Fideszes kezekbe fogják átjátszani az ország egyik legjobb egyetemét, a Corvinust. Az erről szóló vitában a felsőoktatási államtitkár néma maradt, de nekem sikerült szóra bírnom.Parlamenti gerilla-interjú Bódis Józseffel.

Gepostet von Tordai Bence am Dienstag, 19. Februar 2019

Bódis azt mondta, az előterjesztő nem az Emmi és nem az oktatási államtitkárság volt, ezért nem vett részt a vitában. Az államtitkárt a munkatársai megpróbálták azzal kimenteni, hogy „Köszönjük szépen!”, illetve „Szerintem le fog merülni a telefonja.”, és igyekeztek eltolni onnan, de Bódis végül megállt, és azt mondta: „A Corvinus fenntartói jogai átkerültek az ITM-hez.”

Arra a kérdésre, hogy ez lesz az egész felsőoktatási átszervezés modellje, már nem tudott reagálni, annyira nem akarták az emberei, hogy válaszoljon, mondván, várják a tárcánál. Végül azt mondta, hogy két éve már felvázolták az elképzelésüket a Corvinus átalakításáról, illetve most készülőben van egy felsőoktatási modellváltással kapcsolatos anyag, egy „pilot”.

olkt.hu/Facebook