Tordai Bence: Strasbourgban tudják, hogy itt diktatúra van!

0

Strasbourgi bírósághoz fordulnak az MTVA-nál történt incidens ellenzéki képviselői. A Párbeszéd Magyarországért képviselője, Tordai Bence ezt az ATV műsorában jelentette meg. Az Európai Bíróság már be is fogadta az indítványukat, pedig még vannak olyan jogorvoslati lehetőségek a magyar területen, amelyeket nem is használtak ki. Véleménye szerint ez azért történhetett meg, mert tudják Strasbourgban, hogy Magyarország nem jogállam, és nincs hatékony jogorvoslati lehetőség – adta közzé a prokontra.hu

Nevetséges vádak alá veszi az ügyészség az ellenzéki képviselőket

Tordaiék azért fordultak az Európai Bírósághoz, mert a magyar ügyészség nem indított eljárást az MTVA biztonsági őreivel szemben, akik által – az ellenzéki politikusok véleménye szerint- atrocitások érték az ellenzéki politikusokat. Nem, hogy nem indítanak ellenük eljárást, de feljelentik a rendbontással vádolt képviselőket. Vannak videófelvételek, amelyek alapján egyértelműnek látja Tordai Bence, hogy a képviselőket bántalmazzák a fegyveres biztonsági őrök, így ezeket figyelembevéve végképp érthetetlen az ügyészség reakciója.

Az ellenzék szerdán ismét tüntetést szervezett, amelyre néhány százan mentek el. Tordai Bence szerint a tüntetés legfontosabb tanulsága az, hogy létrejött egy ellenzéki összefogás, amelynek tagjai kiállnak egymásért függetlenül attól, hogy aktivistát, újságírót vagy ellenzéki politikust hurcolnak meg. Tordai Bence országgyűlési képviselő hozzátette: most éppen ellenzéki képviselőket vesznek nevetséges vádak alá.

A PM-es politikus így nyilatkozott:

“Strasbourgban az a jó, hogy ha kimerülnek a hatékony hazai jogorvoslati lehetőségek, akkor hozzájuk lehet fordulni. És még mielőtt kimerült volna az összes, tényleges jogorvoslati lehetőség, ők már befogadták az ezzel kapcsolatos indítványunkat, ami azt jelenti, hogy azt vélelmezik már, hogy a Fidesz Magyarországán nem lehet ellenzéki politikusként hatékony jogorvoslatot, igazságszolgáltatást kapni”

Tordai nem hiszi, hogy a tiltakozások el fognak apadni, csak jogszerű sztrájkot akarnak a dolgozók, aminek a törvényi feltételei bonyolultak.

Rendbontó volt a magatartásuk az ellenzéki képviselőknek

Mint ismeretes, megvizsgálta és el is utasította az ügyészség azokat a feljelentéseket, amelyeket a december 16-17-én az MTVA- székháznál történt események kapcsán tettek az országgyűlési képviselők. Ezt a Központi nyomozó Főügyészség közölte. Döntésüket azzal indokolják, hogy végignéztek egy kb. ezer órás felvételhalmazt, amely 2500 gigabájt terjedelmű volt. Az ezeken a felvételeken látható anyag alapján úgy ítélték meg, hogy „Az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, nem hivatalos eljárást folytattak, hanem megjelenésükkel, mozgásukkal kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat. Rendbontó magatartásuk miatt jogszerűen fellépő MTVA fegyveres biztonsági őrség tagjainak eljárását akadályozták, azzal szemben tettlegesen ellenálltak.”