Toroczkai és a pártja kormányzásra készül. És tudjuk Magyarországon minden megtörténhet…

0

Volt cigányozás, gyurcsányozás, jobbikozás és fideszezés is.

A Mi Hazánk Mozgalom lakossági fórumán az országos elnök Toroczkai László két és fél órás one man show-ját hallgathatta végig a Debreceni Művelődési Központ kistermét megtöltő mintegy 80 ember, majd kérdéseket is feltehettek a pártvezetőnek május 15-én.
Toroczkai nyitásként elmondta, sajnálja, hogy egykori „mozgalmárból” pártember lett, ami kissé távol áll tőle, ám erre van szükség most. Az előadása javarészt arról szólt, hogy önmagáról („reggelente fát vágok, majd fő munkámként irányítom településemet, aztán állami támogatás nélkül, magánszorgalomból politizálok”), illetve a magyar és az európai politizálással kapcsolatos nézeteiről beszélt (szerinte hiteltelen minden más magyar párt, ellenben személy szerint ő állandóságot képvisel vagy 20 éve). Illetve többször hozott fel példákat saját szűkebb pátriájából, Ásotthalomból, ahol ő a polgármester, s ahol többek között szerinte megszűnt a bűnözés az ő kemény intézkedéseinek köszönhetően. Azt is megtudtuk tőle, hogy vélhetően ő a legtöbbször átvilágított magyar politikus, de soha nem találtak nála semmi problémát, amitől, úgy véli, megőrülnek a hatóság emberei vagy az utána kutakodó újságírók.
HA MAJD KORMÁNYON LESZÜNK…
Bár igyekezett megértőnek tűnni például a romákkal kapcsolatban, voltaképp egy nagy harc képe bontakozott ki beszéde során, amit többek között Törökszentmiklóson folytatnak ők és a cigányok – meg egyébként is egész Magyarországon. Kitért arra is, hogy szerinte az állam éppen most képez ki egy olyan cigány elit értelmiséget, amely kellő politikai hátteret ad majd a cigánybűnözésnek – Toroczkai nehezményezte, hogy ezt a kifejezést manapság nem illik használni nyilvánosan.
Toroczkai László a beszéde során több alkalommal is a jövőbe tekintett: „hogyha majd kormányon leszünk”, amit egyébként 2022-re már reálisnak is tart a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Emellett igen sokszor kritizálta gyakorlatilag az összes többi magyar pártot, igen élesen például a Fideszt is.
Sőt egyfajta vezérfonalként a terjedelmes beszéde alatt több alkalommal tért ki arra, hogy szerinte a jelenlegi magyar politikát a két rossz álságos tusakodása uralja. Toroczkai szerint úgy tűnik, mintha az egykori liberális érzelműből szélsőjobboldalivá lett Fidesz és a jelenlegi balliberális oldal között választhatnának csak az emberek, ám a politikus úgy véli, a két erő együtt viszi az országot rossz irányba. Akárcsak a multik, akiket pedig egy kéznél lévő Sportszelet és egy a közönség soraiból kért Negró cukorka segítségével szemléltetett, a hallgatóság tetszését kiváltva.
TOROCZKAI-FÉLE DIAGNÓZIS GYURCSÁNYRÓL
Emellett határozottan szidta egykori pártját, a Jobbikot, sőt jelenlegi szóvivőjét, Mirkóczki Ádámot leárulózta („jobb államokban doronggal verik agyon az ilyet” – jegyezte meg Toroczkai), és egyértelműen a balliberális tömbhöz csatolta őket.
Végigvette a jelenlegi ellenzéket, és arra vitte a szót, hogy nem találni, igazán karizmatikus, bármiféle súllyal rendelkező vezetőt sem az MSZP-ben, sem az LMP-ben, sem a Momentumban… Kijelentette, hogy egyetlen jelentős személyiséggel rendelkező politikus van szerinte a Fidesz ellenes tömörülésben, mégpedig Gyurcsány Ferenc, „aki azonban gyakorló elmebeteg” – toldotta meg véleményét Toroczkai László.
Szóba került az is, hogy a bűnözőket szó szerint Szibériába deportálja, ha lesz rá lehetősége, bérrabtartás keretein belül – s állítólag ő már el is kezdte a puhatolózást az oroszok felé ebben ügyben.
S ha már a régi idők dicsősége: Toroczkai László kijelentette, a Fidesz szerinte úgy nyer(t) két választást immár, hogy az ő egykori déli határvidéki kerítésötletét valósította meg akkor, amikor ráeszmélt az ebben rejlő politikai lehetőségekre, ráadásul népszerűsége mélypontján volt éppen. Igaz, Toroczkai szerint ez a kerítés maximum az ő települését, Ásotthalmot védte meg csak, hiszen „onnan elterelődött a migránsáradat, de sem Magyarországot, sem az Európai Uniót nem védi”, mivel kis kerülővel máshol jutnak el oda, akik akarnak.
Írta:Koppányi Szabolcs