Törvényben tiltanák le az oroszok a Facebookot, a Twittert, valamint a Youtube-ot!

Ha a főnök úgy dönt, gyökeresen megváltozik az internetezés Oroszországban. Az eddigi legnagyobb korlátozásokra készülnek.

Putyinék a közösségi oldalak komoly korlátozására készülnek, mivel úgy vélik, azok diszkriminálják az orosz kormányzat által működtetett hírforrásokat.

Az orosz törvényhozás jelenleg egy olyan javaslaton dolgozik, amelynek értelmében korlátoznák a közösségi oldalak elérését az országban – írja a ZDnet orosz portál.

A médium szerint a törvénytervezetben

SZÓ SZERINT EMLÍTIK A FACEBOOKOT, A TWITTERT ÉS A YOUTUBE-OT.

A portál azt írja, hogy az új törvénnyel akarnak bosszút állni, mert a közösségi médiumok

DISZKRIMINÁLJÁK AZ OROSZ KORMÁNYZAT ÁLTAL MŰKÖDTETETT ANGOL NYELVŰ HÍRFORRÁSOKAT.

Az orosz törvényhozók azt állítják, hogy számos sajtóterméket – mint például a Russia Todayt, a RIA Novostit vagy a Crimea 24-et – negatív fényben tüntettek fel a közösségi médiumok. Állításuk szerint 20 olyan esetet regisztráltak, amely során orosz hírforrásokat diszkriminináltak a közösségi médiában.

A törvénytervezetben azt írták, hogy a YouTube-on 2018-ban, a Facebookon és a Twitteren pedig 2020-ban hoztak olyan új szabályozásokat, amelyek negatívan érintették az orosz portálokat.

A médiumok ezen szabályozásai értelmében külön jelölést, címkét kapott minden olyan sajtótermék oldala, amely egy ország kormányával kapcsolatba hozható, valamint az ezen oldalak által generált tartalmakat eltávolították a programjuk által a felhasználóknak ajánlottak közül.

Az orosz honatyák szerint azzal, hogy a közösségi médiumok így jártak el,

megsértették az orosz polgárok alapvető emberi jogait és szabadságát.

A törvénytervezet előzetes vitája hétfőn zajlott le az orosz parlamentben, a Dumában. Ennek során jóváhagyták a tervezet szövegét, és előkészítették annak ratifikálását.

Amennyiben a törvény életbe lép, akkor az orosz kormányzat telekommunikációs figyelőprogramja, a Roskomnadzor feketelistára tudja majd helyezni ezeket a közösségi médiumokat.

NEM EZ LENNE AZ ELSŐ ILYEN ESET, 2016 ÓTA UGYANIS A LINKEDIN-T PÉLDÁUL MÁR FEKETELISTÁN TARTJÁK.

Az említett közösségi médiumok mellett az orosz kormányzat a Google ellen is eljárásba kezdett amiatt, hogy a keresőoldal állításuk szerint túl sok „veszélyes tartalmat” közvetít az orosz polgárok felé. Igaz, eleve megmosolyogtató éppen az orosz kormánynak bármiféle véleménykorlátozás miatt hőbörögni.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook