Totál leállt a Facebook és az Instagram

Nem működik a Facebook, az Instagram és a Messenger, de még a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás sem.

A PROBLÉMA NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL NEMCSAK MAGYARORSZÁGOT ÉRINTI, GLOBÁLIS JELENSÉG LEHET.

DailyMail információi szerint magyar idő szerint néhány perccel 18 óra előtt állt le az összes szolgáltatás, szerverhibára hivatkozva. A Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp is a Facebook tulajdonában van, megosztott infrastruktúrán működtetik őket, így egy esetleges szerverhiba mindre kihat.

A Facebooknak ritkán vannak hasonló kihagyásai, a Mark Zuckerberg vezette cég ráadásul szinte sosem árulja el az okát. Legutóbb 2019-ben álltak le a Facebook szolgáltatásai több mint egy órára, akkor egy rutinellenőrzés számlájára írták.

Most se történt másként. Andy Stones, a Facebook kommunikációs munkatársa Twitter-bejegyzésben azt írta, hogy tudnak a problémáról, ami néhány embernél fellépett, és már dolgoznak azon, hogy minél előbb visszaálljon a rendszer:

 

 

Nem alakul jól a közösségimédia-óriás hete. Tegnap a CBS 60 Minutes című műsorában Frances Haugen, a vállalat visszaélések feltárásáért felelős munkatársa azt állította, hogy a cég tisztában van azzal, hogy az oldalaikat gyűlöletkeltésre és álhírek terjesztésére is használják, ám a Facebook inkább elrejtené ezekről a bizonyítékokat.

A történtekről Haugen egy több ezer oldalas belső dokumentum-sorozatot nyújtott át a Wall Street Journal szerkesztőségének és egy szabályozótestületnek. Kedden állhat a szenátus albizottsága elé, hogy mindenről tanúskodjon.

A vádakat visszautasította a Facebook, ám addigra már a cég részvényei öt százalékot estek, ami az idei legrosszabb teljesítménye.