Tóth Bertalan: Ez több mint arculcsapás, felháborító!

A Fidesz szerint 1,2 %-os kiegészítő nyugdíjemelés jár novemberben❓

Ez több mint arculcsapás❗️
Évek óta mondjuk, hogy a Fidesz lenézi és kifosztja a nyugdíjasokat. Ezért tartja alacsonyan a nyugdíjakat, ezért nem segíti az idősek megélhetését, és ezért nem akar foglalkozni a jogellenesen kifosztott rokkantnyugdíjasok kártalanításával sem.
👉Tudatosan alultervezett infláció mellett 10 hónapon keresztül visszatartja a fideszes törvény szerint járó nyugdíjuk egy részét, majd “kegyesen” kifizeti utólag.
👉Nem foglalkozik sem azzal, hogy a boltokban az élelmiszerek átlagosan 7,9%-kal drágultak, sem azzal, hogy az aktív korúakhoz képest ne szegényedjenek el az idősek.
👉Hol marad az alapvető élelmiszerek ÁFA-csökkentése?
👉Hol marad az energiaárak csökkentése? Miért nyerészkedik a gázárakon és az energiaárakon a kormány? Miért nem vezetik be a fogyasztási mennyiségtől függő sávos árrendszert az energiahordozók áraiban, ahogyan azt mi is, és egyre több szakértő is javasolja?

A Magyar Szocialista Párt új politikai stratégiájában kiemelt figyelmet kap az idős emberek tisztelete és megbecsülése❗️

Változtatni kell a jelenlegi rendszeren, mert nem igazságos sem a nyugdíjak kiszámítása, sem a nyugdíjak elosztása. Akinek kis nyugdíja van, az kis emelést kap, akinek milliós nyugdíja van, az csak az emeléssel többet kap, mint sokszázezer idős társa havi nyugdíjként.

👉Azt akarjuk, hogy egyetlen idős ember se kaphasson kevesebb nyugdíjat a megélhetési minimumnál!
👉 Vissza kell térni a svájci indexálás szerinti nyugdíjemeléshez. (Ha ma így lenne, akkor most 3,7% lenne a kiegészítő nyugdíjemelés, nem 1,2%).
👉 Fel kell zárkóztatnunk az alacsony összegű nyugdíjakat!
👉 Első lépésként az 53. heti nyugdíjat kell minden nyugdíjas számára azonos összegben megállapítani.
👉 Ezt követően egy átmeneti időre az évente rendelkezésre álló, a svájci indexálás szerint kiszámolt nyugdíjemelésre szánt összegből minden nyugdíjas azonos összegű nyugdíjemelésben részesüljön. Ezzel a nyugdíjasok 98%-a jobban jár, mint a Fidesz-féle átveréssel.
👉 A ma még aktívak számára viszont, olyan igazságos nyugdíjazási rendszert javasolunk, amely mind a rugalmas nyugdíjba vonulást, mind a méltányos induló nyugdíjat biztosítani tudja.
👉 A létminimumot elérő jövedelempótló támogatáshoz hasonló szolgáltatással kívánjuk segíteni az idős betegek gondozását is!