Tóth Bertalan keményen beolvasott Orbánnak!

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban kezdte a napot, ahol többek között a gazdaság újraindításáról is beszélt, melyhez szerinte a kormány határozott beavatkozására lesz szükség.

Tóth Bertalan az MSZP társelnöke azonban úgy véli, a beígért “határozott beavatkozás” több kárt okoz majd, mint hasznot hoz. Láttunk már ilyen intézkedést a Fidesz részéről, amiknek az árát még most is fizeti az ország, “ezért azt mondom: elég volt, inkább ne tessék!” – emeli ki bejegyzésében Tóth, majd hozzáteszi:

“MOSTANÁIG HATÁROZOTTAN ARRA HASZNÁLTÁK A HATALMUKAT, HOGY „HATÁROZOTTAN” LERABOLJÁK A NEMZETI VAGYONT, KISÍBOLJANAK MINÉL TÖBB KÖZPÉNZT, ÉS MEGSEGÍTSÉK MÉSZÁROS „NEMSTRÓMAN” LŐRINCET.

Ebből elég! Ilyen „határozott” intézkedéseket nem kérünk!

A beavatkozásokból meg pláne elég volt! Mert piszkos kézzel és kontár módon avatkoznak be az egészségügybe, az oktatásba, a civil szférába és a magánéletünkbe, de ahol segíteni kéne, ott bezzeg nem érzik szükségét a beavatkozásnak!

Tóth Bertalan bejegyzésében azt is megjegyzi, hogy Orbán a rádióinterjúja során egyetlen szót sem ejtett azokról az emberekről, akik a napi megélhetésükért küzdenek. Szerinte “a Fidesz számára nem léteznek az állásukat vesztett dolgozók, a megfertőződött tanárok, a megélhetési válság sújtotta családok, és „határozottan” magukra hagyták a jelentős élelmiszer-áremelkedés sújtotta nyugdíjasokat.

„HATÁROZOTTAN” MONDTAK NEMET A 80 SZÁZALÉKOS BÉRTÁMOGATÁSRA, AZ ÉRTÉKÁLLÓ CSALÁDTÁMOGATÁSOKRA, A 3 HELYETT 9 HÓNAPRA JÁRÓ, LEGALÁBB HAVI NETTÓ 100 EZER FORINTOS ÁLLÁSKERESÉSI ELLÁTÁSRA ÉS A MEGEMELT MINIMÁLBÉRRE VONATKOZÓ SZOCIALISTA JAVASLATOKRA.

A közszolgáltatási dolgozókkal kötött béremelési megállapodásból nagyvonalúan „kifelejtették” ezeknek a dolgozóknak az egyharmadát, több tízezer embert. Az egészségügyi szakdolgozók nagy része kevesebbet keres a Fidesz csapnivaló új szolgálati jogviszonya miatt, mert „határozottan” „elfelejtették” biztosítani a kórházaknak a pótlékok kifizetéséhez szükséges pénzt!

Ilyen a Fidesz „határozottsága”! – emeli ki az MSZP társelnöke, aki szerint ha a kormány valóban segíteni akarna az embereken, akkor össze kéne hívni a Parlament rendkívüli ülését, és határozottan megszavazniuk az MSZP javaslatát a minimálbér adómentességéről!

“Ezzel már a jövő hónaptól havi 25 ezer forinttal többet vihetnének haza a minimálbért keresők, és mindenkinek a fizetése emelkedne, aki bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keres! Ezt az emelést minden hónapban megkapná összesen 2,3 millió magyar ember!

Határozottan megszavazhatnák az élelmiszerek áfájának csökkentését is! Ha az alapvető élelmiszerek áfája 5 százalékra, minden más élelmiszeré pedig 18 százalékra csökken, és megfelelő szabályzókat építenek a rendszerbe az árak visszakúszása ellen, akkor fékezhetik az elszabadulóban lévő inflációt!

EZEK HATÁROZOTT LÉPÉSEK LENNÉNEK AZ EMBEREK ÉRDEKÉBEN!”

Tóth szerint a kormánynak készülni kellene a vírus 4. hullámára is. “Nem jachtozással, adriázással meg balcsizással, mint tavaly! Mert az után sajnos meghalt közel harmincezer ember!”

Szerinte, ha tavaly nem sunnyogta volna el az Orbán-kormán a járványkezelés alapjainak megszervezését, a széles körű tesztelést, a kontaktkutatást és a kezelés megfelelő feltételeinek kialakítását, akkor nem itt tartanánk! “Ezt elsunnyogták és az oligarcháikat tömték helyette. Ha segíteni akar, akkor – ahogy az MSZP javasolja – határozottan biztosítsa az ingyenes PCR-tesztelést azoknak, akiknél hatástalan volt a védőoltás! Több mint 2 millió emberről beszélünk, és az Európai Unió még forrást is biztosít erre!”