Tovább korlátozza a tankolható mennyiséget benzinkútjain a Shell

Az intézkedés minden üzemanyagtípusra vonatkozik, 30 budapesti és 76 vidéki töltőállomást érint – közölte a Shell Hungary az MTI-vel. A vállalat célja, hogy az alapvetően személyautó forgalmat kiszolgáló kisnyomású kútoszlopoknál kiküszöbölje a hirtelen nagyarányú készletlefogyást.

Hozzátették, hogy továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett tranzakciónkénti 100 literes limit a nemzetközi tranzitútvonalak mellett fekvő 12 állomáson. A többi, nagynyomású kútoszloppal felszerelt állomáson korlátozás nélkül tölthetik fel járműveiket a vásárlók.

Hernádi Zsolt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a helyzetről azt mondta, csak átmeneti üzemanyaghiány léphet fel egy-egy kútnál, amíg a tanker oda nem ér, hogy újra feltöltse. Elmondása szerint ugyanis a hatósági ár miatt például sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Amint arról a Népszava is beszámolt, a Shell korábbi, február 22-től bevezetett intézkedése szerint tíz magyarországi töltőállomásán ügyletenként legfeljebb bruttó 50 ezer forintnyi, vagyis körülbelül száz liter üzemanyag vásárolható.

Szakértők szerint a faramuci piaci helyzet az Orbán-kormány által novemberben bevezetett, majd február közepén további negyed évvel meghosszabbított, literenként 480 forintos üzemanyagár-korlátnak tudható be.

 

Kezdődik: a Shell korlátozza a kiadható üzemanyag mennyiségét./Kép. Népszava