Egy nappal a román másodosztályú bajnokság tavaszi szezonjának kezdete előtt jelentette be az FK Csíkszereda, hogy új lelátóval bővül a város stadionja. Ráduly Róbert Kálmán projektmenedzser szerint az 1400 férőhelyes lelátó munkálatai március elején kezdődnek el, és egy év alatt szeretnék befejezni – írja a sport.szekelyhon.ro.

Gyakorlatilag ezzel fog befejeződni a csíkszeredai stadionnál zajló beruházás, ezzel lesz teljes a Székelyföld Labdarúgó Akadémia csíkszeredai bázisa – összegezte Szondy Zoltán klubelnök.

A MAGYAR KORMÁNY ÁLTAL TÁMOGATOTT BERUHÁZÁS ÉRTÉKE 15 MILLIÓ LEJ – AMI NAGYJÁBÓL 3 MILLIÓ EURÓNAK ÉS 1 MILLIÁRD 75 MILLIÓ FORINTNAK FELEL MEG

 

– és ezt az összeget a Bethlen Gábor Alaphoz leadott pályázaton nyerték – mondta el Ráduly.

A lelátó éz az új épület a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) előírásainak megfelelő kiszolgáló-felületeket foglal majd magába. Szeretnék a stadion befogadóképességét 2500 férőhelyesre bővíteni, így az új fedett lelátóra 1400 széket terveztek. A követelményeknek megfelelő sajtópáholy, televíziós közvetítő- és kommentátor-állások, illetve a vegyes zóna is helyet kap majd az új épületben – sorolta Ráduly. Az új klubházba költözik majd az FK titkársága, ott lesz a felnőtt csapat öltözője, a vendégöltözők, de edzőterem, elsősegély pont, doppingszoba és szertár is létesül ott.

A Csíkszereda egyébként hazai pályán 2-0-ra nyert a Resicabánya ellen a szombat délelőtti bajnokin.