TOVÁBB ROBOG A NAGY REZSIHAZUGSÁG❗️

A rádióban a miniszterelnök azt hazudta, hogy az EU stratégiája nem működik. Ehhez képest SEHOL EURÓPÁBAN nem lesz magasabb a gázár annál a 747 forintnál, amelyet itthon kell majd fizetnie azoknak, akik átlag felett fogyasztanak.

A Telex.hu kiszámolta, mi a helyzet az _átlag_árakkal, ezt itt lehet megtekinteni: https://telex.hu/…/oszlassuk-el-a-gazmitoszokat-nem…
🤦‍♂️Szíjjártó Péter tavaly szeptemberben fanfárok között jelentette be a hírt, miszerint új, hosszútávú gázszerződés köttetett az orosz és a magyar fél között. A külügyminiszter azt hazudta, a szerződés jóval kedvezőbb árat garantál a piaci tarifánál. Februárban, amikor Vlagyimir Putyinnal tárgyalt, Orbán Viktor ezt kiegészítette azzal, hogy “amíg van olcsó orosz gáz, addig van rezsicsökkentés”. Nos, nem, hogy olcsó orosz gáz nincs, de májusban konkrétan MAGYARORSZÁGRA ÉRKEZETT A LEGMAGASABB ÁRON a gáz Oroszországból. Lásd: https://g7.hu/…/kegyetlenul-draga-lesz-osszel-az-orosz…/
😡Mit mond erre a miniszterelnök? Hihetetlen, de ezt: “az átlag felett fogyasztónak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni.” Ő láthatóan gondoskodott erről – saját és miniszterei fizetését is jelentősen megemelte. De mi lesz a magyar átlagemberrel, a családi házban élőkkel, azokkal, akik az elmúlt években hittek a miniszterelnök rezsihazugságában? Most nagyon úgy tűnik, hogy a középosztály fogja megfizetni a rossz, felelőtlen, ostoba kormányzás árát.
💜Íme, a Momentum 3+1 pontja, ami valóban segítséget jelentene azoknak, akiket átvert a kormány:
1️⃣ A “túlfogyasztók” kategóriájába kényszerített emberek fogyasztás szerinti alsó 50%-nál a gáz és az áram ÁFÁ-ját 27%-ról 5%-ra csökkentjük.
2️⃣ Az rezsihazugság első lépése néhány hónapja az volt, hogy a kormány – miután Mészáros és barátai bevásároltak maguknak a szektorban – megemelte a rendszerhasználati díjakat. A növekvő rezsiszámla nekünk megszorítás, nekik profit. Mi azonnal visszacsökkentjük a rendszerhasználati tarifát!
3️⃣ Mindenki, aki energetikailag nem korszerűsített, régi építésű, nagy alapterületű családi házban él, rezsikupont kap. A rezsikupon személyenként 50 ezer Ft – ezt az érintettek célzottan csak áram- és gázszámlára költhetik el, a fűtési szezon végéig.
➕1️⃣Bevezetjük a Családi Energiahatékonysági Kezdvezményt (CSEK). Aki vállalja, hogy a jövőben energetikai korszerűsítést hajt végre az ingatlanán, az állami támogatást kap a most megemelkedett rezsiköltségeinek fedezésére.
🗣Amire felszólítjuk a kormányt:
– indítson átfogó, nagy volumenű energetikai korszerűsítési programot. 2023 végére legalább 100 ezer magyar család lakásának újraszigetelését kell megoldanunk!
– törölje el szélerőművek tilalmát!
– hozza nyilvánosságra a Putyinnal kötött gázszerződés tartalmát!
– álljon elő konkrét tervvel arra vonatkozóan, hogyan spórol önmagán! Legyenek nyilvánosak a minisztériumok és egyéb állami hivatalok energiafogyasztási adatai, derüljön ki, mennyit fizetünk ki mi, adófizetők ezek rezsijére!

Kele János