Továbbra is a Készenléti Rendőrség őrzi Müller Cecíliát 0-24 órában

Január végén robbant a hír, hogy halálos fenyegetést kapott Müller Cecília. A hivatalos szervek csupán annyit mondtak, hogy Müller Cecíliát éjjel-nappal a Készenléti Rendőrség állig felfegyverzett emberei őrzik. A védelem szintje olyan volt, akár a kormányfőé vagy a minisztereké.

 

Akkoriban még javában tombolt a járvány, és a vírustól, a halálesetektől, a lezárásoktól és a bezártságtól szorongó és feszült országban tovább sokkolta az embereket, hogy egy ismeretlen őrült a televízióban naponta szereplő, ezzel országos ismertséget szerző és fáradhatatlanul dolgozó országos tiszti főorvos életére törne – idézte fel a történteket a Blikk.

A veszély, a fenyegetés részleteiről senki nem beszélt, csak annyit lehetet tudni, hogy hatalmas erőkkel hajsza indult az életveszélyes fenyegető felkutatására.

Azóta eltelt több mint négy hónap, ám a fenyegető még mindig nincs meg, Müller Cecíliát továbbra is őrzik.

A Blikk érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság a következőket közölte:

„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást. Ezt meghaladóan az eljárásról a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni. Amíg a rendelkezésre álló információk indokolttá teszik az országos tiszti főorvos ideiglenes védelmét – ami a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet alapján történik –, addig az folyamatos”.